Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Van Bouwrijp maken tot reconstructie

Van Bouwrijp maken tot reconstructie

De eigenschappen van Argex maken het materiaal een veel voorkomend product in de GWW van bouwrijp maken tot reconstructie, van lichtbeton tot lichte aanvullingen. Met de nodige certificaten en NEN normeringen wordt Argex in veel vakgebieden toegepast. De normering NEN EN 15732 is gemaakt voor civiel technische ontwerp met geëxpandeerde klei.

Argex produceert ongeveer 20 gradaties, hiervan worden er 5 in de GWW sector gebruikt. 

Argex zorgt ervoor dat ook de kabels en leidingenstroken veel langer meegaan en de zettingen minimaliseren.

Bufferbekken, infiltratie en zuivering

Argex AR8/16-340 en AR4/10-430 zijn ronde materialen met veel holle ruimtes in en tussen de korrels. Ze bevatten circa 45% opslagruimte tussen en 40% in de korrels. Dit maakt Argex een product dat toepasbaar is in watermanagement projecten.

 

Reconstructies rioleringen en wegen

Argex AG4/8-370 en AG0/4-500 zijn gebroken materialen welke meer haakweerstand hebben en goed verdichtbaar zijn. Soortelijke gewichten van 700-1000kg/m³ in het werk zorgen ervoor dat projecten op slecht draagkrachtige gronden goed uitgevoerd kunnen worden en er zo een zettingsarme constructie ontstaat.

Bouwrijp maken

Ook hiervoor wordt er een Argex zand of gebroken materiaal toegepast. Bouwwegen welke in veengebieden goed berijdbaar moeten zijn zonder verzakkingen en het dempen van sloten zijn enkele toepassingen waar Argex een plek vindt in het bouwrijp maken van kavels.

Reconstructies damwanden en kademuren

Argex reduceert de horizontale en verticale zettingen, waardoor er met lichtere damwandprofielen en lichtere verankering gerekend kan worden. Bij reconstructies vermindert Argex de druk op de bestaande kademuren of damwanden.

Kabels en Leidingen

Niet alleen wegen en rioleringen zijn onderhevig aan verzakkingen: ook de kabels en leidingen worden getroffen. Argex zand is hier een prima oplossing, een licht zand met een soortelijk gewicht van ca. 900-1000kg/m³. Dit zorgt ervoor dat ook de kabels en leidingenstroken veel langer meegaan en de zettingen minimaliseren. Argex is dan ook door de meeste kabels en leidingen exploitanten goedgekeurd.

Op-afritten 

Deze moeten een behoorlijke hoogte overbruggen bij overgangconstructies, bij op- en afritten en viaducten. Meters traditioneel materiaal geven veel zettingen en ze zijn onderhoudsgevoelig. Argex lichtgewicht zettingsarme constructies, die ook het regenwater en runoff-water kunnen bergen, zijn hier een product bij uitstek.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details