Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Van dozenschuiver tot turnkey oplossingen

Van dozenschuiver tot turnkey oplossingen

In 1985 letterlijk begonnen vanuit een garagebox en inmiddels uitgegroeid tot innovator, producent en leverancier van technische producten op het gebied van watertechniek, luchtbehandeling en (industriële) filtratietechniek. Van der Ende Groep produceert en levert voor de infrasector een breed assortiment pompen, toebehoren en totaaloplossingen.

Van der Ende Groep is groot geworden in de glastuinbouw, maar heeft door de jaren heen de scope aardig verbreed. “Behalve in de land- en glastuinbouw zijn we actief in de industrie en steeds nadrukkelijker in de aannemerij en infrasector”, zegt productmanager Paul van den Berg. “In 2015 hebben we daarin een belangrijke stap gezet door het dealerschap van Grindex over te nemen, een gevestigde naam in Nederland en bekend van de extreem robuuste pompen die bovendien prima te hanteren zijn. Een Grindex pomp van slechts 50 kilogram kan maar liefst 140 m3/uur verpompen.” Daarnaast is Van der Ende Groep exclusief dealer van Selwoodpompen voor Nederland en Vlaanderen, bekend van de (mobiele) pompsets. De heavy duty toepassingen en geluidgedempte omkastingen zijn kenmerkend voor deze pompen.

Pompen voor project Zuid-Amerika.

 

Alles onder één dak

De activiteiten in de infrasector variëren volgens Van den Berg van het sec leveren van pompen tot het uitvoeren van complete projecten. “Zo hebben we de Maastunnel tijdens de renovatie drooggehouden. Daarbij hebben we het volledige plaatje verzorgd, van de pompinstallaties tot schakelkasten met telemetrie. Ook voor de Blankenburgtunnel hebben we de pompen geleverd. Nu zijn we bezig met een groot project in Zuid-Amerika, waarvoor we twaalf complete rvs Grindex 100 kW-pompen leveren die tot 20 bar 200 m3 kunnen verpompen, inclusief ‘blast proof’ containers en custom made software.” Zijn collega Chris Bogaars vult aan: “De kracht van ons bedrijf is dat we alles in eigen huis kunnen engineeren en produceren, al dan niet volgens bestek of zelfs om mondelinge uitvraag. We zijn behoorlijk veelzijdig en beschikken over een eigen panelenbouw, assemblage, metaal-, reparatie- en projectafdeling en een enorme voorraad. Dat maakt dat we snel kunnen reageren of inspringen op eventuele problemen bij klanten. We zijn nauwelijks afhankelijk van derden. Aannemers en infrabedrijven zien dat als een belangrijke toegevoegde waarde; ze hebben slechts één aanspreekpunt. Ook voor knowhow en advies kunnen ze bij ons terecht.”

VDEG – afdeling reparatie en revisie

 

Begin 2019 heeft Van der Ende Groep de productie van Staka putluiken overgenomen. “We produceren de standaard series, maar desgewenst ook volledig op maat. Een mooie complementaire aanvulling op ons bestaande assortiment, zodat de markt van pompen en putten nog beter bediend kan worden”, besluit Van den Berg.   


Van der Ende Groep

Aartsdijkweg 23, 2676 LE Maasdijk

T +31 174 51 50 50

E [email protected]

www.vanderendegroep.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details