Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Van Groningen en Hoondert investeren in GH-serie van NPK
De GH-23 en GH-30 hamers van NPK worden gebroederlijk ingezet om het zwaar gewapende beton van een bunkercomplex te slopen.

Van Groningen en Hoondert investeren in GH-serie van NPK

Van Groningen Sloopwerken B.V. sloopt in Rockanje een bunkercomplex. Daarbij worden twee nieuwe en zware NPK sloophamers ingezet, welke door DemTech geleverd zijn.

Van Groningen Sloopwerken uit Middelharnis heeft de opdracht verkregen voor de sloop van het complex. Dat bestaat uit vijf zwaar gewapende betonnen bunkers, waaronder een commando- en munitiebunker. In totaal moet naar schatting 2.000 kuub zwaar gewapend beton met sloophamer gesloopt worden. Dit vraagt om groot en robuust materieel. Van Groningen zet hierbij de eigen Kobelco SK350-10 en SK500-10. Deze machines zijn uitgerust met een GH-15  en GH-23 hamer van NPK. Recent is geïnvesteerd in de GH-23, die wordt ingezet aan de grote 50-tons Kobelco SK400DLC-10E en SK500-10 sloopkranen.

Directeur John van Groningen kiest niet voor niets al jaren voor sloopmachines en -gereedschappen uit Japan. Daarbij bestaat het machinepark van sloopmaterieel hoofdzakelijk uit Kobelco graafmachines en NPK hydraulische sloophamers. Tegelijk met de nieuwe hamer leverde DemTech ook nog een NPK SV-42XCR betonschaar af. Hiermee is Van Groningen in staat korte metten te maken met het zwaar gewapende bunkercomplex. Daarbij wordt ook de hulp in geroepen van Hoondert, die hiervoor een Komatsu PC600LC-8 sloopkraan inzet met eveneens een gloednieuwe en zware NPK GH-30 sloophamer.

Van Groningen Sloopwerken vertrouwt met Kobelco en NPK overduidelijk op Japanse degelijkheid.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Voor Van Groningen was de keuze voor een nieuwe sloophamer snel gemaakt. Al jaren sloopt men met NPK hamers en deze hebben zich bewezen vanwege de uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo beschikt men over een H-08X, GH-10, GH-15 en de nieuwe GH-23 sloophamers. De GH-23 weegt rond de 4.525 kg en is geschikt voor graafmachines in de 50- tot 60-tons gewichtsklasse. Deze levert tussen 300-400 slagen per minuut en vraagt een oliestroom tussen 250-320 l/min. De minimale werkdruk bedraagt 210 bar. De sloophamer levert 18.300 Joule aan slagenergie bij 400 slagen per minuut.

Toevallig of niet helpt Hoondert uit ’s Heerenhoek met een 60-tons Komatsu graafmachine bij de sloop van het bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog. Hierbij wordt de nieuwe GH-30 voor het eerst ingezet. Ook Hoondert maakt al jarenlang gebruik van NPK sloophamers, waaronder een PH-1, E203, E208 en twee E210’s. Vanwege het toenemend aantal sloopprojecten waarbij een hamer moet worden ingezet, is een nieuwe GH-30 sloophamer gekocht. Deze heeft een eigen gewicht van 5.450 kg en is geschikt voor graafmachines in de gewichtsklasse tussen 50 en 80 ton. Deze sloophamer levert maximaal 20.350 Joule aan slagenergie bij 390 slagen per minuut. NPK claimt daarmee de hoogste slagkracht te hebben.

Voordeel van de NPK sloophamers is dat ze een stikstofkamer en direct aangedreven zuiger hebben. Daardoor ontstaat geen last van retourdruk en slaat de beitel zelfs bij een dubbelwerkende functie. Wanneer een kogelkraan of snelkoppeling dicht zou lopen of kapot gaat, wordt interne schade voorkomen. De hamer beschikt over een Enviro dichte en geluidsarme kast. Een ander onderscheidend kenmerk van NPK sloophamers is de dunnere beiteldiameter. Hierdoor dringt de beitel gemakkelijker het materiaal in, wat uiteindelijk resulteert in zeer hoge productie.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details