Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Van ontwerp tot onderhoud: het ideale warehouse
Esnova stellingen van Motrac.

Van ontwerp tot onderhoud: het ideale warehouse

Deskundig advies voor efficiënte warehouse-inrichting

Efficiënt klanten helpen, begint bij een goed ingericht warehouse. Maar wat is een perfecte warehouse-inrichting? Om daar antwoord op te krijgen spraken wij met Geert van Overbeek, Sales & Intralogistics Manager bij Motrac. Dankzij hun uitgebreide expertise, geavanceerde ontwerpsoftware en een compleet assortiment Linde hef- en magazijntrucks is Motrac de aangewezen partner voor advies op maat én om te voorzien in totaaloplossingen in ieder magazijn.

Data-anayse van Motrac.

Al zeventig jaar loopt Motrac voorop in het aanbieden van logistieke oplossingen, op het gebied van intern transport, productiviteit, veiligheid en automatisering. Die jarenlange ervaring resulteert in een bedrijf dat altijd in ontwikkeling is, en met de tijd meegaat. In haar gesprekken bij klanten tonen de adviseurs van Motrac onder andere met ontwerpsoftware een simulatie van het warehouse. Zo wordt duidelijk hoe de beschikbare warehouseoppervlakte het best ingedeeld kan worden en hoe de producten gehandled kunnen worden. Op die manier biedt Motrac waardevol advies voor de meest efficiënte inrichting van ieder warehouse.

“Het proces van data-analyse stelt ons in staat om nauwkeurig de behoeften van onze klanten te achterhalen”, vertelt Van Overbeek. “Zo zijn er recente voorbeelden waar na een grondige analyse van verschillende factoren, waaronder oppervlakte, orderpicks en toekomstbehoeften, werd vastgesteld dat een klant voor hun complete logistieke operatie 25 trucks minder nodig had dan dat de oorspronkelijke aanvraag was.”

“Dankzij onze geavanceerde ontwerpsoftware zijn wij in staat nauwkeurig te adviseren welk rollend materieel in combinatie met de warehouse-inrichting vereist is voor de meest efficiënte inrichting van een magazijn. Op deze manier vermijdt je overbodige investeringen. Onze focus ligt niet alleen op de wensen van onze klanten, maar ook op hun daadwerkelijke behoeften.”

Geautomatiseerde reachtrucks van Linde.

Eén plek, alle antwoorden

Meedenken met de klant staat voor Motrac op de eerste plaats. “We denken graag vanaf een vroeg stadium mee over warehousing en opslag”, zegt Van Overbeek. “Daar worden namelijk de belangrijkste en moeilijkste keuzes gemaakt.” “Logistieke vraagstukken beantwoorden zit in ons bloed. Als het gaat om inrichting, maar ook om onderhoud, reparatie en veiligheid op de werkvloer.”

Niet gek dus, dat de grootste logistieke dienstverleners in Nederland voor Motrac kiezen. “Men vindt het waardevol om al hun logistieke uitdagingen te kunnen ventileren bij één partij”, stelt Van Overbeek. “Wij zijn een totaal leverancier op intralogistiek gebied: we geven persoonlijk advies, leveren het materieel, zowel trucks als stellingen, én onderhouden dit vervolgens ook. In welke sector je dan ook zit: één plek, alle antwoorden.”

Orderpick truck N25.

Exclusief en duurzaam importeur

Motrac is exclusief importeur van Linde Material Handling. Dit hoogstaande merk sluit goed aan op de denkwijze van Motrac: leveren op basis van de behoefte van de klant. “Linde stelt de chauffeur van haar trucks als core business”, vertelt Van Overbeek. “Ergonomie, gebruikersgemak en veiligheid staan hoog in het vaandel.” 

Daarnaast wordt het materieel van Linde duurzaam geproduceerd. Ook die groene mindset past bij Motrac. “We willen een positieve bijdrage leveren en zijn daarmee goed op weg”, zegt Van Overbeek. “We maken veel bewuste keuzes, zoals ledverlichting in al onze panden, de inkoop van groene energie en het gebruik van zuinige installaties en zonnepanelen. 

Linde magazijntrucks.

Een trouwe partner

Hoewel Motrac van origine alleen een aanbieder van intern transportmaterieel is, reikt haar kennis en kunde al lange tijd een stuk verder. Waarom? Omdat een efficiënt warehouse de ruggengraat is van een succesvolle logistieke operatie. “We willen een trouwe partner zijn en onze kennis delen”, zegt Van Overbeek. “Door betrokken te blijven, bedenken we voor alle vragen de juiste, unieke
logistieke antwoorden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details