Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Van Wylick: met een even  simpele als effectieve glasbol verkeersveiligheid weer prioriteit

Van Wylick: met een even simpele als effectieve glasbol verkeersveiligheid weer prioriteit

In een dichtbevolkt land als Nederland, is een veilige infrastructuur van groot belang. Krachtige en duurzame oplossingen, zoals glasbolreflectoren, dragen hieraan bij. Eind 2019 introduceert Van Wylick haar nieuwste glasbolreflector: de LUX 7.

In 1993 introduceerde Van Wylick de eerste glasbolreflector in Nederland. Het bedrijf is uitgegroeid tot een ervaren gespecialiseerd familiebedrijf. “Van theorie tot in de echte praktijk betrokken”, vertelt Lisette van Wylick, dochter van oprichter Chris van Wylick. “Zo dragen we actief bij aan het schrijven van Europese normen voor wegdekreflectoren. Maar ook het adviseren over en het monteren van glasbolreflectoren doen we zelf. Zo ben ik de ene dag gekleed in een net pak en sta ik de volgende dag in een oranje jas op een werk.”

De speciaal ontwikkelde machine is uiteraard ook klaar voor razendsnelle montage van de nieuwe Type LUX 7 (Beeld: Emile Willems Fotografie)

 

Weg inrichten, veilig én duurzaam

Op de veelvoorkomende vraag van gemeentes en provincies: ‘Hoe bespaar je op energie­kosten én verminder je CO2-uitstoot maar zónder in te leveren op verkeersveiligheid of deze zelfs te verbeteren?’ biedt Van Wylick een antwoord met de LUX glasbolreflectoren. “Glasbolreflectoren werken door middel van retroreflectie, waarbij het invallende licht in exact dezelfde richting wordt terug­gekaatst. De glasbollen dragen bij aan optimale verkeersveiligheid in het donker, maar ook bij regenval of juist in fel zonlicht.” Op plaatsen waar de openbare verlichting uitgeschakeld of gedimd is, bieden glasbolreflectoren extra veiligheid. De druksterkte -wat iets zegt over de kwaliteit van het glas en daarmee de veiligheid- van de LUX glasbolreflectoren is enorm (max 80 ton) en dus permanent overrijdbaar.

Perfecte geleiding haakse bocht A4 Schiphol ten behoeve van het terugdringen van het aantal ongelukken.

 

Nieuw: de LUX 7

De LUX 7 is een nieuwe glasbolreflector met een diameter van 75 mm en valt tussen de LUX 3 en LUX 5 in. Ideaal voor sommige toepassingen zoals de RWS-banden. “De LUX 7 kanaliseert de reflectie waardoor deze maar liefst drie keer feller is. Daarmee zet Van Wylick iets unieks in de markt. Het biedt extra voordelen op lange rechte stukken weg. “Al onze LUX glasbolreflectoren voldoen ruimschoots aan de gestelde normen, maar wij zijn van mening: hoe feller, hoe beter, hoe zichtbaarder en dus veiliger.”

In de praktijk

In de provincie Overijssel worden de glasbollen van Van Wylick standaard toegepast in de as van provinciale wegen. “We plaatsen de glasbolreflectoren hart op hart 25 meter op rechte stukken, bij het naderen van een bocht gaat dit naar 12,5 meter en in een bocht naar 6,25 meter. Ook bij rotondes en kruispunten hanteren we die afstanden waardoor weggebruikers direct weten dat er een veranderende wegsituatie zit aan te komen”, zegt Chris. “De provincie Overijssel heeft grondig onderzoek gedaan naar het gebruik van de glasbolreflectoren”, vult Lisette aan. “Dat is natuurlijk erg waardevol. De ‘sobere weginrichting’ biedt vele bijkomende voordelen. Het grotendeels weghalen van de bermpalen scheelt in de onderhoudskosten en de risico’s die wegwerkzaamheden bij het onderhoud met zich meebrengt.”

Vakkundige montage met innovatieve machine

“Voor optimale veiligheid en duurzaamheid, is ook het nauwkeurig plaatsen van de glasbollen belangrijk, daarom doen wij dat in eigen beheer”, zegt Chris, die jarenlang zelf glasbolreflectoren heeft gemonteerd. “Die ervaring zit in het DNA van ons bedrijf”, zegt hij, “en ook op dat vlak blijven we innoveren. Een speciaal ontwikkelde machine zorgt voor een snelle, professionele en nauwkeurige montage van de glasbollen. Zo hebben we laatst op de Houtribdijk binnen één nacht maar liefst 1100 glasbolreflectoren geplaatst.”

“Maar ook voor kleinere opdrachten, zoals 40 glasbolreflectoren op een rotonde, komen we. Dat is de kracht van ons bedrijf!” besluit Chris.    


Van Wylick Wegdek-reflectoren B.V.

T +31 73 55 101 55

E [email protected]

www.wegdekreflectoren.nl

www.roadstuds.com

www.grondreflectoren.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details