Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Veilig gebruik van kooiladders

Veilig gebruik van kooiladders

Volgens de wetgeving moet er altijd een veilige vluchtweg aanwezig zijn bij gebouwen. Om zo’n veilige vluchtroute te kunnen garanderen wordt vaak gebruik gemaakt van kooiladders. Deze ladders bieden de mogelijkheid om vanaf hogere verdiepingen te kunnen ontsnappen in geval van noodgevallen, zoals bij brand. Niet alleen in gevallen van nood kan een aluminium kooiladder handig zijn, ook bij werkzaamheden in een fabriek of op andere werklocaties biedt een kooiladder een snelle en veilige manier om hoogtes te overbruggen. Bij de Kooiladderspecialist vind je betrouwbare kooiladders en vluchtladders voor gegarandeerde veiligheid.

Wet en regelgeving rondom kooiladders

De hoogtes en omstandigheden van de gebouwen waar een kooiladder moet worden geplaatst zijn vaak verschillend. Voor het verzekeren van de veiligheid van kooiladders bestaat daarom een speciale regelgeving. Aan de onderkant van de kooiladder moet deze minstens 1,1 meter doorlopen tot boven het aankomstniveau. Om te verhinderen dat personen hun hoofd stoten bij het beklimmen van de kooiladder, mag de kooi zelf pas beginnen tussen 2,2, en 3 meten vanaf de grond. Ook voor aan de bovenkant van de kooiladder zijn enkele eisen gesteld. De ladder moet bovenaan nog 1,5 meter doorlopen, zodat er genoeg houvast is om veilig op en af te stappen. Daarnaast moet aan beide kanten een leuning aanwezig zijn. De toegang van de kooiladder moet kunnen worden afgesloten voor onbevoegden door middel van een deur of een luik. Bij kooiladders die meer dan 10 meter de hoogte in gaan zijn rustbordes om de 6 meter verplicht. Kooiladders met uitstapbordes bieden extra veiligheid voor het beklimmen van de ladder.

Kooiladder specialist

Kooiladders kunnen voor meer doeleinden worden gebruikt dan enkel voor vluchtroutes. Kooiladders zijn ook uiterst geschikt voor veilige toegang tot het dak bij appartements- of kantoorgebouwen. Waar de kooiladder ook voor wordt ingezet, het beklimmen van ladders moet zo veilig mogelijk kunnen gebeuren om ongevallen te voorkomen. Om zeker te weten dat de ladders aan alle eisen voldoen is het daarom belangrijk dat de ladder wordt geplaatst door specialisten, en dat de ladder wordt geleverd door een erkend bedrijf. Bij Kooiladderspecialist zorgt de nodige ervaring en de hoge expertise voor een garantie op veilige en betrouwbare kooiladders.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details