Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Veilig werken in het magazijn en op de bouwplaats nog steeds hoog op de agenda!

Veilig werken in het magazijn en op de bouwplaats nog steeds hoog op de agenda!

Het aantal periodieke veiligheidskeuringen en bedieningstrainingen van machines intern transport en in het bouw-, wegen- en transportmaterieel is wederom gegroeid in 2021. Deze keuringen en trainingen worden uitgevoerd om de veiligheid van meer dan tweehonderdduizend werknemers in de sector te garanderen. In 2021 steeg het aantal keuringen onder de BMWT-Keur vlag met 4,8 procent en het aantal opleidingen van BMWT-Train met 28 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Alle BMWT-keuringen konden veilig doorgang vinden dankzij het sectorprotocol ‘Samen veilig doorwerken’ voor keuringen van mobiele arbeidsmiddelen en magazijnstellingen. Hierin staat wat de keurmeesters van BMWT kunnen doen om tijdens hun werkzaamheden alle betrokkenen zoveel mogelijk te beschermen tegen besmetting en gevolgen van het coronavirus.

In totaal zijn in 2021 364.919 keuringen uitgevoerd. De groei doet zich met name voor in de productcategorieën hoogwerkers (14 procent), tractiebatterijen (8,3 procent), en verreikers (7 procent). Ook de productcategorie grondverzetmachines vertoonde een stijgende lijn (5,4 procent). 

Onder het kwaliteitslabel BMWT-Train hebben ruim 5.700 kandidaten in 2021 met succes een bedieningstraining gevolgd. Dit is een stijging van ruim 28 procent ten opzicht van het jaar 2020. Naast veilige machines is goed opgeleid personeel een belangrijke voorwaarde voor veilig werken.

Dat BMWT-Keur wederom een stijgende lijn vertoont ondanks de nog steeds moeilijke omstandigheden, bewijst dat bedrijven veiligheid steeds meer zien als een onderwerp dat onverminderd aandacht vergt. Veiligheid begint bij het management. Zij geven het signaal af om dit onderwerp permanent op de agenda te zetten. Periodieke keuringen zijn niet alleen wettelijk verplicht, maar leveren ook een grote bijdrage aan een veilige werkomgeving.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details