Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Veilige werkplek op de bouw is een absolute must!

Veilige werkplek op de bouw is een absolute must!

De sterke economische groei vertaalt zich in een verhoogde activiteit in de bouwsector en de GWW. Helaas neemt het aantal meldingen van ongevallen op bouwplaatsen toe. Of dat met de groeiende werkgelegenheid te maken heeft of wijst op het risico van afnemend veiligheidsbewustzijn, is niet helemaal duidelijk. Het creëren van een veilige werkplek op de bouw is dan ook een absolute must.

Een bedrijf dat bouwen niet alleen efficiënter en sneller maakt, maar vooral de veiligheid van de werkplek op de bouw hoog in het vaandel heeft staan, is PERI BeNeLux B.V. Opgericht in 1969 te Weissenhorn (Duitsland) en uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste fabrikanten van bekistingen en steigers. “Een veilige werkplek en het op een veilige manier toegang krijgen tot die werkplek, precies dáár zit onze expertise”, zegt René Otjens, countrymanager PERI Nederland.

PERI ontwierp een unieke ondersteunings- en steigerconstructie zodat de schilders en stralers een veilige werkplek op hoogte hadden bij de renovatie van de Willemsbrug in Rotterdam. (Beeld: Andreas 1000)

 

Achteruit ontwerpen

“Veiligheid houdt iedereen bezig, maar begint aan de tekentafel”, aldus René van Zutven, hoofd Engineering & Assembly bij PERI BeNeLux. “We nemen de uitgangspunten van de klant en de omgeving van het project en bekijken hoe we daar een veilige werkplek kunnen realiseren. Daarbij laten we ons niet beperken door de reeds bestaande producten of systemen, maar zoeken we altijd naar creatieve oplossingen.” Otjens vult aan: “In feite kijken we naar de eindsituatie en ontwerpen daar een passende oplossing voor.”

Totaalpakket door combineren van systemen

Met de enorm brede range aan producten en systemen heeft PERI voor elke uitdaging een oplossing. Vaak worden de systemen binnen één project gecombineerd, zoals bij de bouw van het nieuwe nhow Amsterdam RAI hotel. Otjens: “Wandbekisting, vloersystemen, werk- en klimplatformen, windschermen, stempels, verrijdbare steigers en ondersteuningssystemen, het is allemaal ingezet. Ook voor de Willemsbrug in Rotterdam heeft PERI een unieke steiger/ondersteuningsconstructie ontworpen.” Van Zutven: “We bieden een integraal totaalpakket voor veiligheid en bereikbaarheid met onze systemen uit de steigerwereld en de bekistingswereld: the best of both worlds!”

PERI ontwikkelde een bekisting met éénzijdige ankertechniek, dit werkt kosten­besparend en zorgt voor een mooi betonoppervlak. Hier met MXK-platforms, voor een veilige werkplek (project NACH).

 

Deutsche gründlichkeit

Van Zutven: “De productontwikkeling vindt plaats in onze vestiging in Duitsland en wordt aangevuld met de lokale input (zoals veiligheidsnormen) van de landen zelf.” Otjens vult aan: “Wij leggen de lat op het hoogste niveau en soms is er de keuze de lat wat lager te leggen, afhankelijk van de gestelde eisen. Al onze systemen werken met volledig vlakke vloeren, om struikelgevaar te voorkomen. We werken bovendien met een uniek steigersysteem met rastermaten van 25 en 50 cm waardoor een feilloze aansluiting aan elke bouwvorm mogelijk is. Vanuit onze montagehal zorgen wij dat zoveel mogelijk van tevoren al gemonteerd is, wat de veiligheid ten goede komt. Zo waarborgen we de kwaliteit van de gebruikte PERI-producten. De prefab onderdelen worden naar de bouwplaats gebracht en worden onder toeziend oog van een projectmanager of supervisor van PERI, door de aannemer gemonteerd. De constructeur toetst uiteraard de gehele constructie voor aanvang van de werkzaamheden.”

Wereldspeler die alle markten bedient

“Wanneer veiligheid een grote rol speelt, is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je er alles aan doet om aan de normeringen te voldoen. Wij zijn een ISO 9001 en VCA gecertificeerd bedrijf, lid van de VSB en een erkend leerbedrijf. Een serieuze wereldspeler met jarenlange ervaring en expertise die alle markten bedient. Onze brede range aan producten is onderling perfect combineerbaar en wij denken vanuit onze expertise al aan de voorkant mee. BIM en 3D scannen zijn hierbij digitale methodes om de klant te begeleiden en via het myPERI online klantenportaal kunnen zij alle artikelen opzoeken. De constructies en systemen die wij ontwerpen en tekenen, voldoen altijd aan de gestelde projectnormen. We kunnen dat doorrekenen in onze software, waarmee we opnieuw de veiligheid kunnen vergroten. Want daar draait het tenslotte om”, besluit Otjens.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details