Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Veilinghuis maakt stormachtige ontwikkeling door

Veilinghuis maakt stormachtige ontwikkeling door

Veilen is bijna zo oud als de mensheid. We weten dat er 500 jaar voor Christus door de oud-Griekse historicus Herodotus al melding wordt gemaakt van het verkopen bij opbod. Er werd niet geschreven over het veilen van vis, bloemen, groente of ander waar, maar over huwbare vrouwen die werden verkocht aan de hoogstbiedende man. Dat laatste doen ze bij Epic-Auctions niet, want deze relatieve jonge speler op de markt richt zich voornamelijk op grondverzet- landbouwmachines en transport. En niet zonder succes.

“Het bedrijf is opgericht eind 2013 en heeft sindsdien een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt”, zegt Frans Maas, Managing Director van Epic-Auctions. “We mogen ons stilaan meten met de grotere spelers op de Nederlandse markt. Onze kennis van de producten, de klantvriendelijkheid en flexibiliteit naast natuurlijk de laagste commissie in de markt zorgen ervoor dat er iedere maand meer dan duizend geregistreerde klanten over heel de wereld bijkomen. Bij iedere veiling zijn er wel veertig nationaliteiten die iets kopen. De goederen gaan altijd weg tegen het hoogste bod. Een ‘Unreserved Auction’, zoals de Amerikanen dat noemen.”

Diverse locaties

Epic-Auctions heeft een vast veilingterrein met duizend kavels (machines of artikelen) in Leende waar zeven keer per jaar wordt geveild. Naast het eigen terrein in Leende organiseert het veilinghuis ook diverse veilingen op locatie bij klanten. Maas: “Dit kan een faillissement van een klant zijn, maar ook een reorganisatie of een veiling waar iedereen goederen kan inbrengen. Zo hebben we sinds vorig jaar ook een vaste veilinglocatie in Elst aan onze agenda toegevoegd.” Eigenaar Johan Tilleman: “In mijn bedrijf heb ik het loonwerkersgedeelte afgebouwd en mijn materieel verkocht via Epic-Auctions op mijn eigen terrein. Na de veiling bleek het veilinghuis geïnteresseerd te zijn om Elst als vaste veilinglocatie te gebruiken. Een win-win. We veilen in 2020 minimaal drie keer per jaar, waarbij ook andere partijen materieel kunnen inbrengen.”

De goederen gaan altijd weg tegen het hoogste bod. Een ‘Unreserved Auction’, zoals de Amerikanen dat noemen.

 

Laagdrempelig

Na de succesvol verlopen veiling op 4 oktober jongstleden breidt ook de firma Loon op Zand Bedrijven de samenwerking uit met Epic Auctions. Jeroen Stammes, eigenaar-directeur, vertelt: “Veel bedrijven zullen wel herkennen dat je oudere machines en onderdelen maar laat staan op je bedrijf. Je biedt wel eens wat aan op internet, maar hebt er eigenlijk te weinig tijd voor. Daarom hebben we het besluit genomen om de overtollige en oudere machines in een keer op te ruimen. Ik had direct een goed gevoel bij Epic-Auctions. In het verleden had ik al eens wat van hen gekocht, dus kende ik ze als klant. De kennis, de manier van laagdrempelige aanpak en het feit dat hun tarieven zowel voor de inbrenger als de klant heel laag zijn, geeft mij de hoogste opbrengst. Volgend jaar organiseren we wederom een veiling in Nieuw-Vennep, waar ook externe bedrijven kunnen inbrengen.”

FD Gazellen Awards

De stormachtige groei is niet onopgemerkt gebleven bij het Financiële Dagblad, want Epic-Auctions staat in de top 10 van de FD Gazellen Awards, een lijst van snelst groeiende ondernemingen in Nederland. “Jaar na jaar breken we alle records”, zegt Maas enthousiast. “Deels omdat de veilingmarkt in het algemeen groeit, maar inmiddels ook omdat wij marktaandeel winnen. We hebben kennis van zaken en hanteren een lage koperscommissie van slechts 5%. Dat is gunstig voor zowel de inbrenger als de koper. De koper betaalt uiteindelijk minder dan elders, terwijl de inbrenger een hogere prijs ontvangt. Maar ook de Brabantse gastvrijheid draagt bij aan ons succes. We helpen (kosteloos) bij het laden en lossen van materieel en serveren tijdens de kijkdagen gratis soep en worstenbrood.”    


Epic-Auctions

Maarheezerweg Zuid 6, 5595 XK Leende

T +31 6 154 594 33

E [email protected]

www.epic-auctions.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details