Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Veldwerk cruciaal voor bruikbaar bodemonderzoek

Veldwerk cruciaal voor bruikbaar bodemonderzoek

Voor goed bodemonderzoek is veldwerk een belangrijke schakel. Het uitvoeren van grondboringen en het nemen van grond- en grondwatermonsters, rekening houdend met het doel van het onderzoek en de lokale omstandigheden zoals geologie of de aanwezigheid van verontreinigen, stelt heel andere eisen aan een organisatie dan de verwerking van de uitkomsten hiervan.

Aan het woord is Henk Nijmeijers, directeur van Sialtech, een internationaal opererend veldwerkbedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in het verrichten van grondboringen en het nemen van grond- en grondwatermonsters, zowel op land als op water. 

Van geotechnische boringen in het centrum van Amsterdam tot een waterbodemonderzoek in de havens van Rotterdam of van archeologisch onderzoek in Antwerpen tot milieukundig bodemonderzoekonderzoek in Zweden. Kwaliteit staat bij Sialtech voorop en dat maakt dat het bedrijf door veel gerenommeerde partijen in binnen- en buitenland wordt ingeschakeld. Nijmeijers: “We zijn voortgekomen uit een adviesbureau en dit zit nog steeds in ons DNA. We zijn van mening dat goed veldwerk cruciaal is in het uiteindelijke advies. We zetten onze kennis van de verschillende boor- en bemonsteringstechnieken in voor goed bodemonderzoek. In Nederland zijn wij daarom altijd nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van wet- en regelgeving. Internationaal proberen wij onze kennis ook over te dragen door mee te denken bij de aanpak van projecten.”

Sialtech beheerst vrijwel alle gangbare boor- en bemonsteringstechnieken, variërend van het traditionele pulsboren tot het meer vernieuwende sonisch boren. “Dankzij onze achtergrond, de grote variëteit aan technieken in combinatie met een uitgebreide kennis van zaken, zijn we in staat om altijd mee te denken met de adviseur. Dat maakt ons anders dan andere veldwerkbedrijven. Wij weten wat er benodigd is voor een bruikbaar bodemonderzoek..”

Projecten

Sialtech wordt betrokken bij de meest uiteenlopende projecten, waaronder het geotechnisch bodemonderzoek voor de aanleg van een nieuwe verkeerstunnel onder de Schelde. “De Scheldetunnel of Oosterweeltunnel is van het afgezonken type. Voor het beoordelen van het geotechnische draagvermogen en de stabiliteit van de ondergrond is het belangrijk om een en ander in kaart te brengen. Wij hebben voor dit project de boorwerkzaamheden en grondmonstername uitgevoerd”, legt Nijmeijers uit. “De opdracht omvatte het uitvoeren van grondboringen inclusief monstername vanaf een werkplatform in de Schelde.”

Voor een belangrijk milieukundig bodem-onderzoek in het midden van Zweden heeft Sialtech recent de CompactRotoSonic ‘overgevlogen’. “Met dit toestel kunnen we boren door middel van sonische trillingen en kunnen op die manier door elke geologie heen boren. In dit geval voornamelijk keien en gesteenten.”

Dichter bij huis heeft Sialtech geholpen bij het bodemonderzoek bij Griftpark Utrecht Nederland. Onderzoekers hopen bacteriën te vinden diep in de zwaar vervuilde grond. Ook hier heeft Sialtech mee gedacht in hoe het bodemonderzoek uit te voeren en welke boor- en bemonsteringstechnieken het best konden worden ingezet. 

“Dat de bodem bij Sialtech in de genen zit, kunnen we dus wel zeggen. Net als onze drive om ons te blijven ontwikkelen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details