Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Vier projecten in een straal van 10 km rond Utrecht-Nieuwegein
Het centraal distributiecentrum (CDC) voor Jumbo Supermarkten wordt niet alleen een visuele eyecatcher op bedrijventerrein De Liesbosch in Nieuwegein, maar ook een toonbeeld van duurzame ontwikkeling.

Vier projecten in een straal van 10 km rond Utrecht-Nieuwegein

Turnkey hoofdaannemer tilt de bouw van distributiecentra naar het allerhoogste niveau

De logistieke wereld verandert snel en dat heeft ingrijpende gevolgen voor het ontwerp, de bouw en de inrichting van distributiecentra. Gespecialiseerde partners zoals ASK Romein Bouw zijn noodzakelijk om duurzaamheid, circulariteit én functionaliteit blijvend naar het hoogste niveau te tillen. “Wij zijn al 20 jaar sterk in de bouw van distributiecentra en hebben alle kennis, kunde en kwaliteit in huis om zowel eenvoudige als complexe projecten feilloos te realiseren”, vertelt Marcel Michielsen, Algemeen Directeur van ASK Romein Bouw. “Sinds 2 jaar zijn wij bovendien hét adres voor de hoogwaardige renovatie/upgrading van bestaande en incourante distributiecentra en productiehallen. Door deze gebouwen een nieuwe look, feel en indeling te geven, conform de actuele klantwensen en -eisen, blijven zij duurzaam behouden voor de toekomst. Dat de markt onze inspanningen waardeert, bewijzen tal van langdurige klantrelaties en sprekende projecten. Zo zijn we op dit moment bezig met maar liefst vier (!) projecten in een straal van 10 km rond Utrecht-Nieuwegein.”

Een mooi voorbeeld van duurzame renovatie is de urban last mile logistieke hub voor URBZ Capital Management. In Nieuwegein wordt de voormalige distributiehal van SAB-profiel gerenoveerd en geüpgraded tot een passende nieuwe locatie voor huurder PostNL. “We hebben de projectlocatie meerdere keren bezocht om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van pand én perceel”, vertelt Michielsen. “Hierbij is ook Bronsvoort Blaak Architecten bna aangehaakt. Samen hebben we een gedetailleerd plan uitgewerkt voor de sloop van een deel van de hal, het upgraden van de isolatiewaarden en een stukje nieuwbouw, conform de eisen van BREEAM-NL ‘Very Good’.” De uitvoering startte met de sloop van de buitengevel. “Ook is een deel van de hal verwijderd om ruimte te maken voor een laadkuil. Op diverse plaatsen is nieuw staal toegevoegd en op het bestaande dak komt nieuwe dakisolatie en dakbedekking. Rondom het pand wordt een nieuwe gevel aangebracht met sandwichpanelen, nieuwe kozijnen en HR++ glas. De kantoren worden opnieuw ingedeeld en ingericht en op de plek van de voormalige opslag komen parkeerplekken met laadvoorzieningen. Daarnaast worden 24 docks gerealiseerd waar de chauffeurs hun bestelbussen kunnen aandocken en vullen met pakketjes, terwijl 10 bakwagendocks en 4 trailerdocks in het midden van het pand zorgen voor een efficiënte dagelijkse verwerking van grote pakketladingen.” Bijzonder is dat er geen sprinklertank in het gebouw aanwezig is. In plaats hiervan loopt een leiding naar een sloot op het perceel waar, in geval van brand, direct water wordt aangezogen om de sprinklers te vullen.

Uniek aan DC Utrecht05 is dat de 5-laagse parkeergarage in het distributiecentrum wordt geïntegreerd. De toepassing van veel glas zorgt bovendien voor een fijne en comfortabele werkplek.

BREEAM-NL ‘Outstanding’ CDC voor Jumbo

Op circa vier kilometer afstand van de logistieke hub bouwt ASK Romein Bouw aan een gemechaniseerd centraal distributiecentrum (CDC) voor Jumbo Super­markten. De opdracht omvat een turnkey nieuwbouw van circa 45.000 m2 met een hoogte van 29,5 meter, voor de opslag en distributie van verspro­ducten. “Het CDC wordt niet alleen een visuele eyecatcher op bedrijventerrein De Liesbosch in Nieuwegein, maar ook een toonbeeld van duurzame ontwikkeling”, vertelt Michielsen. “Aan het ontwerp en de bouw ligt een BREEAM-NL ‘Outstanding’ ambitie ten grondslag. Het warehouse krijgt bovendien een volledig geautomatiseerd Material Handling Equipment systeem voor orderpicking. De expertise die nodig is om deze techniek in het warehouse te integreren, hebben wij opgedaan tijdens diverse eerdere warehouseprojecten voor supermarktketens. Afgelopen juni hebben we early access verleend aan Jumbo, zodat het automatiseringssysteem alvast kan worden opgebouwd.”

Nieuw en duurzaam DC Utrecht05

Begin dit jaar is ASK Romein Bouw ook gestart met de realisatie van een nieuw en duurzaam pareltje op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, in nauwe samenwerking met Intospace en Mulderblauw Architecten. Het gaat hier om een hypermodern distributiecentrum van 16.307 m2, met 10.000 m2 warehouse en 1.226 m2 mezzaninevloeren, dat conform de BREEAM-NL ‘Very Good’ en WELL certificeringscriteria wordt gerealiseerd. In het project wordt veel groen toegevoegd en op het dak komen zonnepanelen. “Uniek aan dit project is dat de 5-laagse parkeergarage in het distributiecentrum wordt geïntegreerd”, aldus Michielsen. “Alle auto’s worden aan het zicht onttrokken door een hoogwaardige, geperforeerde gevel. De toepassing van veel glas zorgt bovendien voor een fijne en comfortabele werkplek, waarbij daglicht maximaal naar binnen kan stromen.”

Een mooi voorbeeld van duurzame renovatie is de urban last mile logistieke hub voor URBZ Capital Management in Nieuwegein.

Nieuwe overslagterminal

Ten slotte realiseert ASK Romein Bouw op dit moment de vernieuwing/uitbreiding van de overslagterminal aan het Uraniumkanaal in Utrecht, in opdracht van N.V. Afvalverwerking Rijnmond (AVR). Dankzij de nieuwe hal kan het (rest)afval van de gemeente Utrecht voortaan duurzaam en over het water worden vervoerd naar de afval- en energiecentrale van AVR in Duiven.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details