Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Visuele Plaatsbepaling met een GNSS-RTK Rover
De Leica GS18 I maakt foto’s, waardoor binnen enkele minuten de situatie met honderden punten, met landmeetkundige nauwkeurigheid in kaart gebracht wordt.

Visuele Plaatsbepaling met een GNSS-RTK Rover

Voor landmeten wordt er steeds meer gebruik gemaakt van beeld, zoals bijvoorbeeld bij 3D-laserscanning, mobile mapping en airborne fotogrammetrie. Leica Geosystems introduceert nu de Leica GS18 I. Een veelzijdige GNSS RTK-Rover van landmeetkundige kwaliteit met Visuele Plaatsbepaling. De Leica GS18 I maakt dankzij een geïntegreerde camera mogelijk punten te meten die tot voorheen ontoegankelijk waren met een GNSS RTK-Rover. 

De Leica GS18 I heeft alle functionaliteiten van de Leica GS18 T, zoals de mogelijkheid om nauwkeurig te meten met een gekantelde stok. De toevoeging van de camera biedt echter ongekende mogelijkheden. Door de sensorfusie van GNSS, tiltcompensatie (IMU) en de camera ontstaat de mogelijkheid voor Visuele Plaatsbepaling. Dit resulteert in een GNSS RTK-Rover die zo krachtig is dat hij de gebruikers in staat stelt om te meten wat ze zien.

Met de Leica GS18 I wordt het meten onder een overkapping, of van ontoegankelijke punten hoog op het gebouw nu ook mogelijk.

Dit biedt belangrijke voordelen voor verschillende toepassingen. Tot voor kort was het ondenkbaar een gebouw volledig van buiten in kaart te brengen met een GNSS-rover. Punten meten tegen de gevel werd al mogelijk door de introductie van betrouwbare tiltcompensatie in de Leica GS18 T. Met de Leica GS18 I wordt het meten onder een overkapping, of van ontoegankelijke punten hoog op het gebouw nu ook mogelijk. 

Ook in andere situaties biedt dit voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het veilig vanaf de kant een weg in kaart brengen. Of bij onder tijdsdruk meten, zoals bij meten van kabels & leidingen bij open geul of bij verkeersongevallen analyse, waarbij de weg weer zo snel mogelijk vrij gegeven moet worden, maar toch elk detail moet worden vastgelegd voor de bewijsvoering.

De Leica GS18 I maakt foto’s, waardoor binnen enkele minuten de situatie met honderden punten, met landmeetkundige nauwkeurigheid in kaart gebracht wordt. Er kan vervolgens achteraf op een gebruiksvriendelijke manier in de beelden ‘gemeten’ worden, zowel buiten op de controller, als achteraf op kantoor in Leica Infinity. Ook is het mogelijk puntenwolken te genereren uit de beelden.

Deze laatste innovatie van Leica Geosystems heeft de regels van het spel weer veranderd. Het is nu aan de gebruiker om het maximale resultaat te halen uit de nieuwe mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details