Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Vitale schakel in nauwkeurige plaatsbepaling

Vitale schakel in nauwkeurige plaatsbepaling

Tot op de centimeter en zelfs millimeter nauwkeurig een locatie bepalen. Het bedrijf 06-GPS is gespecialiseerd in dergelijke nauwkeurige satellietplaatsbepaling en – navigatie. Jean-Paul Henry:  “Wij leveren in feite een klein maar vitaal schakeltje voor een nauwkeurige plaatsbepaling.” 

Waren het in het begin met name landmeetbureaus die gebruik maakten van de diensten van 06-GPS, inmiddels bedient zij een zeer brede klantenkring. Van ingenieursbureaus, aannemers en archeologen tot (semi)overheid en politie. Ook in de agrarische sector ziet Henry een toenemende behoefte aan nauwkeurige plaatsbepalingen en navigatie dankzij de zelfsturende landbouwmachines. “Wij onderscheiden ons van concullega’s doordat ons netwerk merkonafhankelijk en open is. Daarnaast geven wij een goede eerstelijns support waardoor wij snel kunnen handelen en flexibel zijn. En wij hebben geodetische kennis in huis. Klanten die daar minder in thuis zijn kunnen wij ondersteunen. Wij staan voor continuïteit, beschikbaarheid en nauwkeurigheid. Onze GNSS-
correctiedienst is hiervoor gecertificeerd.”

Belijningen op wegen en sportvelden worden al gedaan door machines.

Abonnement in twee smaken

Door gebruik te maken van 06-GPS is een tachymeter of GPS met eigen referentiestation niet meer nodig. “Dat betekent geen zorg meer over opstellen en bewaken van een referentie-ontvanger of het beheren van een eigen referentiestation. En je bent altijd verzekerd van snelle, nauwkeurige en homogene plaatsbepaling.” 06-GPS levert een abonnement in twee ‘smaken’: RTK 1-2 cm en DGNSS 2 dm. De eerste meet tot op de centimeter nauwkeurig, de tweede tot op de decimeter. Klanten kunnen de status van het 06-GPS netwerk real time volgen via een netwerk monitor en een zogenaamde status website. Beide zijn ook als app beschikbaar voor Android en Apple. “Als extra service bij een RTK jaarabonnement leveren wij speciale M2M SIM kaarten in samenwerking met KPN. Zo heeft men altijd de beschikking over een goede internetverbinding.”

GPS chips kleiner en goedkoper

Hoe staat het met de ontwikkeling van nauwkeurige plaatsbepaling? “We zien een democratisering. Daarmee bedoel ik dat het op steeds meer terreinen wordt toegepast. Dit opent weer deuren voor bijvoorbeeld drones robotisering. Belijningen op wegen en sportvelden worden al gedaan door machines. Ook de automotive industrie is volop bezig om de zelfsturende auto verder te ontwikkelen. Daardoor ontstaat er een markt voor goedkopere en kleine gps-chips die we op den duur ook in onze smartphone zullen terugvinden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details