Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Volautomatisch opslagsysteem voor platen versnelt leveringen thyssenkrupp

Volautomatisch opslagsysteem voor platen versnelt leveringen thyssenkrupp

De opslagcapaciteit voor stalen, RVS en aluminium platen van thyssenkrupp Materials Nederland in Veghel is uitgebreid met een nieuwe platenhal met volautomatisch opslagsysteem van 4.540 m2. Dat is vergelijkbaar met ongeveer 12 tennisbanen. Door minder handling bij het picken, versnelt de dagelijkse levering van producten in uiteenlopende materiaalsoorten en -dikten aan ruim 1.300 klanten. Deze uitbreiding markeert een belangrijke stap voor het bedrijf in de verdere optimalisatie van haar logistieke processen.

De keuze voor de Spider, het volautomatische opslagsysteem van aalbers|farina, is ingegeven door de wens om grote hoeveelheden plaatmateriaal efficiënt op te slaan en te picken. Want de doorlooptijden bij klanten worden korter en daarom neemt de druk om steeds sneller te leveren toe. Dit opslagsysteem blinkt uit in modulariteit, omdat via één lift een onbeperkt aantal opslagtorens wordt beheerd. Elke toren kan modulair uitgebreid worden, zodat de capaciteit flexibel meegroeit met de behoeften van thyssenkrupp Materials Nederland.

Meer capaciteit en geavanceerde technologie

Het nieuwe platenmagazijn bestaat uit zes torens met in totaal 312 cassettes, goed voor een capaciteit van bijna 800 ton materiaal. De Spider kan tot bijna 9 meter hoog reiken en heeft lades met een laadvermogen van 2.500 kg elk. Dat maakt het opslagsysteem geschikt voor plaatmateriaal tot afmetingen van 3000×1500 mm. De bediening is volautomatisch met een geavanceerde zoekfunctie die materialen efficiënt lokaliseert, inclusief de registratie van reststukken, wat de efficiëntie verder verhoogt.

Naadloze integratie en efficiënte orderverwerking

De integratie van het Spider-systeem met de software van thyssenkrupp Materials Nederland zorgt voor een gestroomlijnde bediening. Picklijsten worden ingelezen door operators, zodat de lift precies weet welke materialen gepickt moeten worden in welke volgorde. De lift heeft een dubbele functie voor in- en uitvoer aan de voorzijde. Een zijde is gereserveerd voor invoer en de andere zijde dient voor zowel in- als uitvoer.

Dankzij een kraanbaan kunnen de operators meerdere taken uitvoeren terwijl de lift het plaatmateriaal haalt. Met de implementatie van het Spider-systeem zet thyssenkrupp Materials Nederland een grote stap voorwaarts naar een hogere klanttevredenheid met snellere leveringen, door verdere verbetering van de logistieke processen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details