Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Volvo CE neemt meerderheidsbelang in Limach

Volvo CE neemt meerderheidsbelang in Limach

Volvo Construction Equipment heeft een meerderheidsbelang verkregen in het Nederlandse bedrijf Limach, fabrikant van elektrische graafmachines.

Volvo CE kan met de gedeeltelijke overname het portfolio elektrische machines snel uitbreiden. De meerderheidsinvestering biedt Limach de mogelijkheid om verder te groeien, ook buiten Nederland.

Limach bouwt op maat gemaakte elektrische rupsgraafmachines en graafmachines op banden voor de Nederlandse markt. Conventionele Volvo machines vormen daarvoor de basis. Limach vervangt de verbrandingsmotor door een zelf ontwikkelde elektrificatiekit. Het assortiment van Limach strekt zich uit van de compacte E18.3 mini van 1.810 kg tot de 14 ton zware E140.1.

Kennis en expertise

‘Nu Volvo CE een meerderheidsbelang heeft verworven, kunnen we bij de elektrificatie van bouwmachines een beroep doen op de kennis en expertise binnen het concern. Dat biedt ons veel voordelen. Zo kunnen we bijvoorbeeld gebruik maken van de CAD-data van Volvo. Ook met het oog op de CE-markering biedt het voordelen’, stelt Henri de Groot, CTO bij Limach. ‘Bovendien krijgen we via Volvo toegang tot internationale markten.’ Volgens De Groot is het de bedoeling dat Volvo de machines zonder dieselmotor aan Limach gaat leveren.

Productie opschalen

Rens de Bruijn, CEO van Limach: ‘Limach is opgericht met als doel bouwmachines te ontwikkelen met een elektrische aandrijving. Elke machine wordt op maat gemaakt in onze productiefaciliteit in Ede en geleverd volgens klantspecificaties. Sinds de ontwikkeling van onze eerste demonstratiegraafmachine in 2017 zien we een groeiende vraag van klanten in Nederland. Dankzij de investering van Volvo CE kunnen we de productie van onze elektrische graafmachines opschalen en het aanbod uitbreiden om aan deze groeiende vraag naar elektrische aandrijvingen te voldoen.’

‘Als leider in elektrische constructieoplossingen zien we Limach als een interessante speler in een vooruitstrevende markt en als een geweldige aanvulling op ons bestaande portfolio van elektrische machines. Onze klanten profiteren van een breder assortiment om aan hun eisen te voldoen’, aldus Thomas Bitter, Head of Technology bij Volvo CE.

Limach blijft opereren als een zelfstandige onderneming.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details