Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Voor iedere toepassing een geschikte pomp

Voor iedere toepassing een geschikte pomp

Met een assortiment van vele duizenden typen pompen is Gorman-Rupp onbetwist marktleider in de Verenigde Staten. Ook in Europa timmert de pompfabrikant hard aan de weg. “Voor elke toepassing is er een geschikte pomp van Gorman-Rupp te vinden,” zegt Jos Kelderman, Marketing Manager Europe. Hij praat ons bij over de laatste ontwikkelingen en noviteiten, veelal volledig afgestemd op de behoeften van de Europese markt.

Nieuw Europees hoofdkantoor en Service Center in Nederland

Gorman-Rupp Europe is sinds kort verhuisd naar een nieuwe locatie in Waardenburg. Kelderman: “Een bewijs van het vertrouwen van Gorman-Rupp in de kansen die de Europese markten ons bieden, is wel de investering in ons gloednieuwe hoofdkantoor in Nederland. We huisvesten daarin onze engineering & productie van dieselaangedreven pompsets. Daarnaast is ook het Rental & Service Center voor de Nederlandse klanten gevestigd op deze nieuwe locatie. Verder zal in de loop van het jaar de engineering & productie van elektrisch aangedreven pompsets vanuit onze Belgische vestiging naar Nederland verhuizen. In België maken we daarmee plaats voor een Center of Competence voor Engineered Systems: ons engineering- en productieteam van maatwerkoplossingen voor met name de riool- en industriële toepassingen. Ze hebben daar al vele innovaties op het gebied van afvalwaterpompinstallaties in de markt gezet.”

total-side-top-2-kopieren

De S-Line dieselaangedreven pompsets van het Amerikaanse
Gorman-Rupp zijn volledig afgestemd op de behoeften van de Europese klant. De engineering, productie en assemblage vindt plaats in de nieuwe vestiging van Gorman-Rupp Europe in Waardenburg.

 

Kelderman vervolgt: “Met de verhuizing naar onze nieuwe locatie in Waardenburg, hebben we nu ook een state-of-the-art trainingscentrum van 320 m2 geopend. In de Verenigde Staten organiseren we al vele trainingen voor distributeurs, dealers én klanten onder de merknaam Gorman-Rupp Academy. Dit merk brengen we, met de opening van het nieuwe trainingscentrum in Nederland en de ingrijpende verbouwing in België, nu ook naar Europa. We gaan monteurs opleiden in het onderhoud, en klanten trainen in het juiste gebruik van pompen. Ook zullen we trainingen gaan organiseren voor engineers: om de juiste pomp te kunnen selecteren.”

Een van de grootste verhuurders van pompsets in de Benelux

De bedrijfsstructuur van Gorman-Rupp oogt voor een buitenstaander wellicht enigszins complex, stelt Kelderman. Hij licht een en ander nader toe: “We zijn de Europese divisie van het Amerikaanse Gorman-Rupp – en dus verantwoordelijk voor de engineering, assemblage en distributie van pompen en pompsets in heel Europa – met lokale distributeurs in alle landen. Maar tegelijkertijd hebben onze Nederlandse (Waardenburg) en Belgische (Namen) vestiging een tweede taak: de verkoop, marketing en service van Gorman-Rupp-pompen in de Benelux. Daarnaast bieden we één van de grootste verhuurvloten van pompsets in België en Nederland. We verhuren zowel elektrisch aangedreven als dieselaangedreven pompsets – en alle toebehoren.”

82-45-702-kopieren

De kleinste in de uitgebreide range van EU Stage V dieselaangedreven pompsets van Gorman-Rupp: de nieuwe 82-45-702 spuitpomp is een geliefd model bij gww-aannemers.

 

“Vanuit die twee vestigingen kunnen we de Benelux goed bedienen, zeker met onze mobiele service op locatie. Maar soms zoeken klanten gewoonweg een lokale partner, en om die reden hebben we sinds eind vorig jaar een Authorized Service Partner in de drie noordelijke provincies van Nederland. Klanten kunnen bij dat bedrijf – Pomp Service Noord (PSN) – terecht voor huurpompen. Een deel van onze verhuurvloot van de Benelux is daar ook gestationeerd. En ook voor reparaties en onderhoud aan Gorman-Rupp-pompen is men bij PSN aan het juiste adres. Dat netwerk van Authorized Service Partners gaat zeker nog verder groeien: we willen de klanten immers de beste service bieden die hoort bij een kwaliteitsmerk als Gorman-Rupp.”

s-line-in-factory-kopieren

Unieke kenmerk van het Gorman-Rupp S-Line-concept zijn de composiet vleugeldeuren, die optimale toegang geven aan de binnenzijde van de pompset.

 

Productontwikkeling

“We doen natuurlijk niet alleen investeringen in onze organisatie en in ons servicenetwerk, we besteden ook erg veel tijd aan productinnovatie. Een voorbeeld daarvan is ons online monitoringssysteem PumpTr@xx. Dit systeem is volledig ontwikkeld door ons Europese team, we lopen daarmee voorop in de wereldwijde Gorman-Rupp-organisatie. Dit systeem is nu uitgerold op alle pompsets die we aanbieden. Zo kunnen klanten vanaf hun laptop, tablet of smartphone altijd zien waar hun pompsets zich bevinden en de belangrijkste parameters uitlezen. Als er iets niet goed gaat, dan kunnen ze automatisch een alarmmelding via sms of e-mail ontvangen.

Het grote voordeel van PumpTr@xx is dat problemen worden voorkomen in plaats van dat ze achteraf opgelost moeten worden.”

EU Stage V en emissiebeperking

Omdat bouwplaatsen over het algemeen geen goede elektriciteitsvoorziening hebben, zijn aannemers volgens Kelderman nog steeds vaak aangewezen op brandstofaangedreven pompsets. “We zijn een van de weinige aanbieders die een volledige lijn aan EU Stage V-dieselaangedreven pompsets kan bieden. Direct vanaf de ontwikkeling van onze S-Line, is geëngineerd met de modernste en schoonste motoren. We zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met Kohler, die speciaal voor onze pompsets dieselmotoren bouwt. Interessant om te vermelden is dat deze motoren ook op HVO of GTL draaien, een vereiste die we steeds vaker zien. En tegelijkertijd zien we natuurlijk ook de elektricificatie van de bouwplaats. We leveren in dat segment een volledige lijn aan elektrisch aangedreven pompsets. Daarmee kan de aannemer in principe voldoen aan een emissieloos of emissiearme bouwplaats – als dat vereist wordt door de opdrachtgever. Het kan voor aannemers interessant zijn om in deze ontwikkeling mee te gaan, omdat ze aanbestedingsvoordelen krijgen (CO2-prestatieladder i.c.m. EMVI-aanbestedingen).”

Eind vorig jaar werd de opvolger van de 82H52-spuitpomp geïntroduceerd: de Gorman-Rupp 82-45-702. “Al vele jaren is deze Gorman-Rupp 82H52 (hogedruk) spuitpomp een populaire keuze op bouw- en industriële locaties. Of het nu gaat om spuiten van filterbuizen voor bronbemalingen, hogedrukreiniging of algemene pomptoepassingen: de 82-serie pomp is altijd een geliefde pomp geweest,” weet Kelderman. “Het hart van deze set, de Gorman-Rupp 82H52 pomp, is hetzelfde gebleven en staat bewezen garant voor jarenlang gebruiksplezier. De set is echter nu uitgerust met een watergekoelde 2-cilinder dieselmotor die voldoet aan EU Stage V-emissie-eisen, en is daarmee schoner, zuiniger en stiller dan ooit. Omdat deze pompset sowieso opnieuw ontwikkeld moest worden, hebben we ervoor gekozen om direct enkele praktische verbeteringen door te voeren. De pomp is makkelijker te verplaatsen en wendbaarder door het aangepaste zwaartepunt. Verder is deze pompset op wielen uitgerust met een omkasting, waarmee het geluidsniveau wordt gereduceerd en de draaiende delen beschermd zijn.”

PowerPoint Presentation

Met het online monitoringsysteem PumpTr@xx heeft de eigenaar van een pomp altijd controle over zijn machines: zelfs als deze zich op een bouwplaats aan de andere kant van het land bevinden.

 

Nieuw merk voor de Europese markt: AMT

Gorman-Rupp is een grote fabrikant van pompen. Ze brengen duizenden producten onder het eigen merk (Gorman-Rupp Pumps) uit, maar hebben ook diverse dochterondernemingen. Een daarvan is AMT, die vooral gespecialiseerd is in de kleinere, mobiele pompen. “We gaan deze dit jaar meer aandacht geven en uitgebreider vermarkten en promoten. Tijdens de Infra Relatiedagen 2020 merkten we dat er grote animo voor is,” zegt Kelderman.

Kelderman sluit af: “Het wordt weer een erg inter-essant jaar. De ontwikkelingen binnen Gorman-Rupp Europe gaan onvoorstelbaar snel – dat maakt het ook zo leuk om hier te werken. We bouwen aan een toekomstgerichte, innovatieve organisatie. Natuurlijk leunen we in sommige situaties nog sterk op de jarenlange ervaring in Amerika – Gorman-Rupp bestaat immers al sinds 1933 – maar ondertussen hebben we een team van engineers in Nederland en België samengesteld dat wel bewezen heeft om slimme pompoplossingen voor onze klanten te kunnen ontwikkelen. Dat we dat in zo’n korte periode hebben kunnen opbouwen, daar mogen we best trots op zijn.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details