Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Vriezen, koelen en verwarmen zonder zorgen
Coolworld Rentals bood uitkomst.

Vriezen, koelen en verwarmen zonder zorgen

Snelle levering van tijdelijke, flexibele oplossingen

Stel: een nieuw koelmagazijn wordt opgeleverd, maar de levering van de koelapparatuur is vertraagd, waardoor het niet in gebruik genomen kan worden. Het overkwam Vice Versa uit Oss. Deze gerenommeerde speler in de koel- en vrieslogistiek schakelde Coolworld Rentals in voor de tijdelijke huur van apparatuur. Binnen twee dagen kon de koeling van het nieuwe magazijn worden opgestart met een flexibele overbruggingsoplossing.

Het nieuwe magazijn van Vice Versa werd opgeleverd, maar de koelapparatuur was nog niet beschikbaar.

Coolworld Rentals is een internationale fullservice verhuurorganisatie van koel- en verwarmings­apparatuur. Paul Verschuren: account­manager groothandel & logistiek Nederland bij Coolworld: “We kunnen grote of kleine ruimtes koelen of verwarmen op elke gewenste temperatuur tussen -70°C tot +50°C. Klanten huren de apparatuur voor een periode vanaf een week tot zo lang als zij dat nodig hebben.” 

Het bedrijf bestaat sinds 1994 en groeide de afgelopen 29 jaar uit tot een internationale speler met tweehonderd medewerkers in Europa, waarvan honderd in Nederland. Het bedrijf levert aan verschillende sectoren: van food tot pharma, ziekenhuizen, retail, logistiek, agriculture, groothandels, maar ook bijvoorbeeld apparatuur voor het koelen of verwarmen van kantoorpanden. 

Flexibele noodoplossing

Vice Versa in Oss breidde recent het bestaande gebouw uit met een nieuwe vriesruimte van 24.000 m3. Toen deze nieuwbouw werd opgeleverd, was er echter nog geen koelinstallatie. Om klanten niet teleur te stellen, ging het bedrijf op zoek naar een noodoplossing. Guus van den Boogaard, één van de eigenaren van Vice Versa: “We hadden een aantal opties en in eerste instantie zei iedereen dat ze ons konden helpen. Vaak was dat uiteindelijk dan toch niet zo. Maar Coolworld kwam nog dezelfde middag met een concreet voorstel met kostenplaatje. Daar hebben we een ‘go’ op gegeven en vervolgens werd het wonderbaarlijk snel gerealiseerd. We weten nog niet wanneer de vaste installatie klaar is. Voor ons is het cruciaal om naadloos over te gaan. De flexibiliteit die Coolworld biedt, is daarbij een enorme pré.”

Hiervoor beschikt het bedrijf over alle benodigde machines.

Specifiek systeem

Verschuren vertelt hoe dit project werd opgepakt: “Ik werd in de ochtend gebeld en ben er direct naartoe gegaan. Na een gesprek met de technisch manager van Vice Versa en hun installateur was duidelijk wat er nodig was en konden we een voorstel doen. De volgende dag konden we beginnen met het omlaag brengen van de temperatuur naar -20°C. Dat duurde een aantal dagen. Omdat het gaat om een nieuwbouwpand, moest dit namelijk stapsgewijs gebeuren; anders ontstaan er barsten in het beton.” 

Bij deze klant werden low temp chillers ingezet: koudwatermachines die werken met glycol. Coolworld is één van de weinige bedrijven in de branche die deze machines verhuurt, die worden gebruikt voor het koelen van ruimtes kouder dan -10°C. Het systeem wordt gevoed door de 12.000 zonnepanelen van Vice Versa.

Coolworld is dag en nacht bereikbaar bij noodsituaties. Onder haar klantenkring mag het bedrijf ketens als McDonalds en Albert Heijn rekenen. Al levert Coolworld ook tijdelijk extra koelcapaciteit aan bij­voor­beeld bloemengroothandels, die rond bepaalde feestdagen extra voorraad willen houden of voor evenementen. Er zijn oplossingen voor ruimtes van klein tot groot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details