Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Wat hebben een toga, een helm en een paar kaplaarzen met elkaar te maken? Alles!

Wat hebben een toga, een helm en een paar kaplaarzen met elkaar te maken? Alles!

Je moet een klein beetje gek zijn, om als advocaten de krachten te bundelen met als specialisme bedrijven in de infrasector juridisch bij te staan.

Gek van grond-, weg- en waterbouw inderdaad. Lenneke Muller, Robert Jan Kwaak en Edwin van Dijk delen deze passie en zijn partners binnen Construct Advocaten. Standaard in de kofferbak? Een paar kaplaarzen en een helm. Immers, je moet weleens ‘het veld in’ om een situatie te beoordelen.

Het begon allemaal eind 2017, tijdens een lunchwandeling. Lenneke en Robert Jan, toen nog ‘gewoon’ collega’s van elkaar, vroegen zich af hoe het zou zijn om als zakenpartners te opereren in de wereld van het bouwrecht. Aan de keukentafel -eind 2017- bij Lenneke werd het definitieve plan gesmeed voor Construct Advocaten. “We waren al 7 jaar collega’s, dus het was spannend om te kijken of de klik goed genoeg was om ook als zakenpartners door het leven te gaan. Begin 2018 hebben we de echte stap gezet.”

Een andere dynamiek

Er was ruimte voor een derde persoon binnen het partnerschap. Robert Jan: “De wereld van het bouwrecht is niet zo groot. Edwin en ik zijn ooit tegelijkertijd in 2000 begonnen als advocaat en we kwamen elkaar regelmatig tegen. We waren dus geen onbekenden van elkaar.” Edwin vult aan: “Toen dit initiatief in beeld kwam, was ik direct geïnteresseerd. De dynamiek die er achter Construct Advocaten zit, is heel krachtig en daar wilde ik bij zijn. Ik kwam Lenneke op een bouwrechtelijke bijeenkomst tegen en ben met haar het gesprek aangegaan, met open vizier. Dat leverde weer nieuwe gesprekken op. Het mooie is dat als je werkt bij een bouwrechtkantoor en dat bedrijf ook daadwerkelijk bouwrecht als specialisme uitstraalt, er toch wel een paar puzzelstukken op hun plaats vallen.”

Alles loopt zoals gepland

Is er sprake van een bepaalde evolutie binnen Construct Advocaten? Robert Jan antwoordt: “We kunnen rustig stellen dat de ‘keukentafelplannen’ precies lopen zoals gepland. Vanaf onze start is het al onze ambitie geweest om serieuze partijen in de bouw juridisch bij te staan. Ons kantoor heeft dan ook een zeer duidelijke signatuur binnen de bouwwereld.” Lenneke haakt in: “Het gaat snel allemaal. Ja, we zitten nog steeds op het pad dat we destijds uitgestippeld hebben, maar het loopt nog veel beter dan we toen hadden durven dromen.”

tvdh20150420-027-kopieren

Door vooraf het juiste advies te geven, behoed je je klant voor fouten die achteraf duur kunnen uitpakken.

 

De rode draad binnen de werkwijze

De klantenportefeuille van Construct Advocaten vormt een mooie afspiegeling van de sector. Lenneke: “We bedienen bijvoorbeeld bouwbedrijven, installatiebedrijven en toeleveringsbedrijven, van klein tot groot. Ook staan we regelmatig professionele opdrachtgevers bij. De rode draad binnen onze werkwijze is dat we met zijn drieën waarde hechten aan dezelfde dingen. Fijn samenwerken, onderling en met de klant bijvoorbeeld, met een gepassioneerde instelling.” Edwin beaamt dat en vult Lenneke aan: “Werkplezier, een geintje op zijn tijd en vertrouwen in elkaar hebben zijn zaken die je energie geven. We vertrouwen simpelweg op elkaars passie voor het vak en voor de branche waarin we ons begeven.”

Robert Jan schetst dat de belangen in de bouw groot zijn en er daarom nooit over één nacht ijs gegaan wordt op kantoor. “Dan is het belangrijk om elkaars mening op waarde te schatten. Samen weet je meer. Dat kan wederom alleen als je elkaar 100% vertrouwt. Als Lenneke tegen me zou zeggen dat zij het niet op de door mij voorgestelde manier zou aanpakken, dan gaat er bij mij een alarmbel rinkelen. Dan gaan we gewoon terug naar de tekentafel!”

“Een advocaat inhuren kost alleen maar geld!”

Een veelgehoorde uitspraak. Die vlieger gaat niet op wanneer er met Construct Advocaten wordt gewerkt. Edwin: “Een goede advocaat hoort juist geld te besparen. Door vooraf het juiste advies te geven, behoed je je klant voor fouten die achteraf duur kunnen uitpakken. Daarom zorgen we er liever voor dat onze klanten zaken goed vastleggen in hun bouwverslagen en dat zaken niet escaleren.”

Om zo te kunnen werken moet je wel weten hoe alles er in de sector aan toe gaat. “Dat is precies de reden waarom wij alleen bouwrecht doen”, zegt Robert Jan. “We staan gewoon met twee benen midden in de sector. We treden snel en flexibel op voor de klant, zodat hij snel door kan op de juiste manier. Ook dat scheelt een boel geld!” Lenneke: “Als het onverhoopt toch escaleert, dan gaan we er ook vol in. Dan scheelt het enorm dat je al in een vroeg stadium hebt meegekeken met de klant. Opschalen naar een procedure is dan makkelijker door alle voorkennis.

Opleidingen en cursussen

Klanten die efficiënter willen werken en alles vooraan in de keten meteen goed willen doen, kunnen een beroep doen op Construct Advocaten voor cursussen en lezingen. Edwin vertelt: “Tijdens deze cursussen en lezingen die we bij klanten geven, trekken we intensief op met de medewerkers van onze klanten. Je leert elkaar op een hele andere manier kennen en krijgt vanzelf een klik. Dat maakt het samenwerken daarna zeer laagdrempelig. Dat komt de snelheid van handelen weer 100% ten goede!”

Robert Jan ziet het als een mooie wisselwerking met de klant. “Wij verschaffen hen juridische kennis, zij ons de technische kennis. We vinden het alle drie bijzonder leuk om ons te mogen manifesteren in een technische omgeving en we doen dat met succes. Daardoor zijn we in staat om een perfecte vertaalslag te maken naar de rechter. Kennis maakt de bouw meer dan leuk”, zegt hij tot besluit.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details