Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Wat is CO2 compensatie in pompverhuur

Wat is CO2 compensatie in pompverhuur

Wat is CO2-compensatie?

CO2-compensatie is een wereldwijd programma ter compensatie van de CO2-uitstoot die onvermijdelijk plaatsvindt in de huidige maatschappij. Compensatieregelingen stellen bedrijven in staat te investeren in milieuprojecten over de hele wereld om zo hun eigen milieu voetafdruk te compenseren. De projecten worden meestal uitgevoerd in ontwikkelingslanden en zijn veelal bedoeld om de uitstoot in de toekomst te verminderen. Het kan gaan om projecten zoals schone energietechnologieën of het opzetten van nieuwe bosbouwprojecten.

Hoe werkt CO2-compensatie bij pompverhuur?

Gorman-Rupp weet precies hoeveel CO2 een diesel aangedreven pomp tijdens bedrijf produceert*. Bij inlevering van een huurpomp bepaalt het aantal bedrijfsuren dat deze pomp is gebruikt de totale hoeveelheid CO2 die tijdens de huurperiode is geproduceerd. Deze hoeveelheid CO2 wordt gecompenseerd via geselecteerde projecten, waardoor uw huurpomp CO2-neutraal is. Bij het retourneren van uw huurpomp ontvangt u van Gorman-Rupp een certificaat. Dit certificaat verwijst naar de huuropdracht en de hoeveelheid CO2 die u in dit project heeft gecompenseerd. U kunt dit certifi caat gebruiken richting uw klant om uw verantwoordelijkheid te tonen.

Wat kost CO2-compensatie mij?

Het goede nieuws is dat het CO2 compensatie programma niet zal leiden tot hogere huur tarieven. Gorman-Rupp neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en daarom investeren wij in CO2-compensatieprogramma’s zonder extra kosten voor onze klanten. Er zijn dus geen barri res voor onze klanten om mee te doen aan deze duurzaamheid programma’s.

Is CO2-compensatie de oplossing voor onze milieu-uitdagingen?

Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig en eerlijk; nee, dat is het niet. De echte oplossing ligt in de voortdurende ontwikkeling van nieuwe innovaties die uiteindelijk zullen leiden tot technologie n die helemaal geen CO2 produceren. Tegelijkertijd maakt de wereld om ons heen gebruik van gangbare technologie n die nog steeds emissies produceren, en het is onze verantwoordelijkheid om de blijvende gevolgen daarvan zoveel mogelijk te beperken. Een effectieve manier om dit te doen is met CO2 compensatie. Gorman-Rupp ziet het daarom als een zeer effi ci nte tussenstap, op weg naar een volledig duurzame verhuurvloot.

* Wij kennen de CO2-uitstoot van elke diesel aangedreven pomp op piekvermogen. In werkelijkheid draaien huurpompen zelden op hun maximale vermogen, dus zal de CO2-uitstoot tijdens de huurperiode lager zijn. Toch berekenen we van elke huurperiode de max. CO2-uitstoot op piek vermogen, waardoor er effectief meer CO2 wordt gecompenseerd dan wat u daadwerkelijk heeft geproduceerd. Op deze manier kunt u er altijd op vertrouwen dat u een volledig CO2-neutrale huurpomp heeft.

Hoe waterdicht is dit programma?

Gorman-Rupp werkt samen met Climatrade, een internationale organisatie gespecialiseerd in grote CO2 compensatieprogramma’s. Hun speciale blockchain technologie zorgt voor totale transparantie en traceerbaarheid. Ten tweede worden de projecten waarin we de CO2 compenseren nauwlettend gecontroleerd volgens de CDM-standaard (Clean Development Mechanism). In het kader van CDM worden projecten gecontroleerd door auditors van een derde partij en beoordeeld, goedgekeurd/afgewezen door een CDM-bestuur. CDM vereist strikte conformiteit voor de certificering van CO2-compensatieprojecten en is sinds 2006 operationeel.

In welke projecten investeert Gorman-Rupp?

Gorman-Rupp heeft twee projecten uitgekozen die in het CO2 compensatie plan worden gebruikt.

Biomassacentrale Trupan Chili

Het Trupan Biomass Power Plant project bestaat uit de bouw van een biomassacentrale met een vermogen van 30 MW in het Trupan Forestry Complex, gelegen in de regio VIII van Chili. Het project maakt gebruik van biomassaresidu’s (zaagsel en schors) van zagerijen van derden als hernieuwbare brandstof voor de gecombineerde opwekking van warmte en elektriciteit. Ongeveer de helft van de opgewekte stroom wordt ter plaatse gebruikt, terwijl de andere helft in het plaatselijke net wordt terug geleverd. Het project werd uitgevoerd door Celulosa Arauco y Constituci n S.A., een toonaangevend bosbouwbedrijf met hoofdkantoor in Chili, Zuid-Amerika.

Windproject Oaxaca IV Mexico

ACCIONA, een van de toonaangevende Spaanse bedrijven in de IBEX 35 en aanwezig in meer dan 40 landen, biedt haar expertise aan in het ontwerpen van een betere planeet, inspelend op de behoeften van infrastructuur, water en energie door middel van innovatieve en verantwoorde oplossingen die ze echte vooruitgang genereren, gebaseerd op een ongewone en alternatieve manier van zakendoen. Deze installatie produceert schone energie voor ongeveer 700.000 woningen, wat neerkomt op een jaarlijkse uitstootvermindering van 670.000 ton CO2 eq in de atmosfeer. Dit kan worden beschouwd als het equivalent van de vastlegging van CO2 door een bos van 33,5 miljoen bomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details