Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Wat zijn de voordelen van het bouwen met beton?

Wat zijn de voordelen van het bouwen met beton?

Vandaag de dag gebruiken mensen steeds meer beton. Bovendien maken ze hier van gebruik voor allerlei verschillende doeleinden. Zo kun je bij het laten plaatsen van elektrische vloerverwarming kiezen voor een betonnen vloer. Je kruipruimte isoleren kan hierbij natuurlijk ook. Vervolgens kan de zogenoemde betonvloer geplaatst worden, wat je huis een prachtige uitstraling zal geven. Daarnaast kan beton ook in de tuin gebruikt worden, maar natuurlijk wordt het ook zeker ingezet bij het bouwen van een tunnel of iets dergelijks. Met andere woorden, beton wordt voor veel dingen ingezet. Waardoor komt dit precies? Waardoor is dit materiaal toch zo populair geworden? 

Energiezuinig

Van zichzelf heeft beton al een hoge isolatiewaarde, maar de constructie zonder naden zorgen er ook zeker voor dat betonnen huizen of gebouwen zeer efficiënt en luchtdicht geïsoleerd worden. Daarnaast is een betonnen gevel ook nog eens water- en winddicht. Bij de juiste ventilatie zullen er dus over het algemeen geen vochtproblemen ontstaan. Dit heeft natuurlijk een positief effect op de energieprestatie van de woning. Bovendien kunnen het aantal dagen per jaar dat er gestookt moet worden in het huis ook nog verlaagd worden. Dit komt doordat het beton tijdelijk warmte kan stockeren. Het energieverbruik zal dus relatief laag zijn in een betonnen gebouw.

Waterdicht

Daarnaast kan beton ook zeker waterdicht zijn. Dit is het materiaal niet van zichzelf, maar door speciale stoffen te gebruiken bij het bouwen kan het beton wel waterdicht gemaakt worden. Het materiaal is dan ook zeer geschikt voor het bouwen van ondergrondse constructies, waarbij je ook zeker kunt denken aan een tunnel. Daarnaast kan het ook ingezet worden bij het maken van een kelder, want die moet natuurlijk bestand zijn tegen de hoge druk van het grondwater. Kelders van beton zijn erg sterk, maar ook zeker waterdicht. Grondwater zal de ruimte dus niet binnendringen.

Wooncomfort

Beton heeft een hoge thermische inertie, wat ook wel warmteopslagcapaciteit wordt genoemd. Dit komt doordat een hoog soortelijk gewicht heeft. Voor het wooncomfort is dit zeker gunstig. Je kunt het in principe vergelijken met het comfort van het wonen in een huis dat gemaakt is van natuurstenen. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat de betonnen wanden gedurende de dag warmte opnemen. De muren zullen dit later geleidelijk afgeven naarmate de temperatuur buiten daalt. De pieken van de warmte zullen dus afgevlakt worden, terwijl het ook op warme dagen aangenaam koel binnen in de woning blijft.

Sierbeton

Veel mensen denken bij beton aan grauw en grijs, maar tegenwoordig hoeft dit helemaal niet meer het geval te zijn. Je kunt namelijk gebruik maken van het zogenoemde sierbeton. Dit is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en kleuren. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen van de goede voordelen van het beton kunt genieten, maar ook zal de uitstraling er een stuk beter uitzien bij het sierbeton. Met andere woorden, ben je op zoek naar de kenmerken van het beton maar wil je toch ook een beetje kleur in huis? Kies dan voor sierbeton!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details