Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Wateropleidingen bestaat 25 jaar

Wateropleidingen bestaat 25 jaar

Op 1 november 1994 is Wateropleidingen gestart met het organiseren van opleidingen voor de watersector. Vandaag viert het opleidingsinstituut van de watersector haar 25-jarig jubileum. In 25 jaar hebben meer dan 50.000 cursisten uit de watersector deelgenomen aan 388 verschillende cursustitels op onder meer het gebied van drinkwater, waterbeheer, riolering & stedelijk water, waterveiligheid en meer.

Oprichting van Wateropleidingen

Op initiatief van Vewin en VWN (Vereniging Waterleidingbelangen in Nederland) is er in 1990 een commissie gestart met de NVA (Nederlandse Vereniging voor Waterbeheer) als waarnemer in de commissie. Deze commissie ging niet over één nacht ijs. In 1993 is Wateropleidingen uiteindelijk opgericht met als founding fathers VEWIN, NVA, VWN en Kiwa. Op 1 november 1994 is het opleidingsinstituut gestart met 8 opleidingen en als doel: ‘het bevorderen en het organiseren van opleidingen op het terrein van de drinkwatervoorziening, het afvalwatertransport, de afvalwaterbehandeling en het waterbeheer door het organiseren van cursussen, het afnemen van examens, het uitgeven van lesmateriaal, het geven van voorlichting, alle andere wettige middelen welke aan het doel bevorderlijk zijn.’

Wateropleidingen in 2019

Er is in 25 jaar veel gebeurd op het gebied van ontwikkelen en opleiden van vakmensen in de watersector. De watersector heeft nu een eigen opleidingsinstituut met door de sector erkende diploma’s. Wateropleidingen heeft het cursusaanbod uitgebreid naar meer dan 100 actuele opleidingen en cursussen op tal van ‘natte’ onderwerpen. En het gaat niet om alleen feiten, maar om het uitwisselen van ervaring en echt leren van elkaar! Feiten staan op internet, ervaring en kennis ontstaat bij het delen. Wateropleidingen levert meer diensten naast het organiseren van opleidingen. Een diploma en bijscholing alleen is namelijk niet meer voldoende. Minder dan lifelong learning en een ontwikkelprogramma kun je de hedendaagse medewerker niet bieden. Wateropleidingen verzorgt ook: bedrijfsopleidingsprogramma’s, certificatie van vakmensen, kennisscans, e-learnings, mentoring, internationale trainingen en het borgen kennis van uitstromend personeel. Wateropleidingen = vakmanschap. Al 25 jaar, en nog vele jaren meer.

Wie jarig is, trakteert! Wateropleidingen bedankt de watersector voor het in hen gestelde vertrouwen. Om de gehele sector te trakteren heeft het een gratis e-learning ontwikkeld als traktatie. De e-learning bestaat uit 2 delen waarin je eerst kennismaakt met legionella en de risico’s en vervolgens meer kennis krijgt van de wetgeving rondom legionellapreventie.

Je vindt de e-learning hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details