Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Weber MT maakt werken zonder CO2-emissies mogelijk

Weber MT maakt werken zonder CO2-emissies mogelijk

Moderne batterij technologie ook bij trilplaten

Bad Laasphe (Duitsland): Daar, waar tot nu toe met motorlawaai en uitlaatgassen van benzine- en dieselmotoren werd gewerkt, biedt het nieuwe jaar nu andere mogelijkheden voor een bouwplaats met minder uitlaatgassen en geluidsemissies. Weber MT, specialist voor handbediende verdichtingstechniek, stelt een assortiment van machines met elektrische resp. batterij aandrijving voor. De nieuw modellen maken niet alleen het werken in binnenruimten mogelijk, maar leveren ook een bijdrage aan klimaat- en milieubescherming.

Innovatieve techniek en de belofte van hoogste kwaliteit zijn een van de drijfveren van Weber MT. Handbediende grondverdichters zijn hierbij de specialiteit van het bedrijf dat dit jaar terug kan kijken op 70 jaar vakkennis. Momenteel start Weber MT met de marktintroductie van meteen al vijf machinesn die van batterij technologie zijn voorzien. Deze voldoen aan de trend naar emissievrije elektrische aandrijvingen in de bouwbranche.

Als basis voor de nieuwe elektrische resp. batterij aangedreven machines hebben de betreffende modellen met benzinemotoren gediend. Het vermogen en het hiermee verbonden werkresultaat zijn dus gelijkwaardig. Nieuw is de batterij aangedreven elektrische motor eGX van Honda. Uit de beproefde trilstamper SRV 590 is bijvoorbeeld de accustamper SRE 590 DC ontwikkeld. Inclusief batterij heeft de stamper een bedrijfsgewicht van 68 kg en behaalt deze een slagkracht van 17,5 kN. Bovendien staan twee vooruit lopende trilplaten ter beschikking: de CF 2 DC en de CFR 90 DC. Terwijl de CF 2 DC een bedrijfsgewicht van 87 kg, een werkbreedte van 45 cm en een centrifugaalkracht van 15 kN heeft, staan bij CFR 90 DC centrifugaalkrachten van 14 kN, een werkbreedte van 43 cm en een bedrijfsgewicht van 96 kg in de technische gegevens.

Met de CR 2 DC biedt Weber MT een voor- en achteruit schakelbare trilplaat met batterij aan. De machine heeft een bedrijfsgewicht incl. batterij van 143 kg, een werkbreedte van 45 cm en een centrifugaalkracht van 20 kN. Bovendien behoort de trilplaat met rollen VPR 700 DC met een werkbreedte van 67 cm en een bedrijfsgewicht van 183 kg tot het productassortiment van de batterij aangedreven machines. Hij is, net als zijn benzine aangedreven evenknie, uiterst geschikt voor het aftrillen van groot formaat beton- en natuursteentegels.

Bij de toegepaste batterij technologie gaat het om een Li-ion batterij met een vermogen van 720 Wh. De compacte batterij en de hoog efficiënte 1,8 kW sterke, borstelloze gelijkstroom elektrische motor GXE 2.0 zijn ontwikkeld door Honda.

Om extra comfortabel werken te garanderen, kan de batterij modulair op de nieuwe machines van Weber MT worden ingezet. Het vervangen van de batterij is zonder gereedschap mogelijk. Afhankelijk van de machines en de gebruiksomstandigheden kan tot 45 minuten met een batterij lading worden gewerkt. Tijd genoeg dus om enkel rekenkundig een bestraat oppervlak van 470 m2 met de CF 2 DC een keer af te trillen. Slechts ongeveer 1,5 uur is voor het volledige opladen van een lege batterij met de Honda snel lader nodig. En als het een keer extra snel moet gaan, dan is 80 % van de laadcapaciteit al na een uur bereikt.

De nieuwe serie batterij aangedreven machines van Weber MT maakt het werken in binnenruimten, in diepere greppels of steden met emissievrije zones mogelijk. Bovendien voldoet de nieuwe serie aan de tijdgeest van milieu- en klimaatbescherming, omdat geen directe CO2-emissies worden veroorzaakt. Ook voor de verhuur zijn de machines aantrekkelijk; ze hebben slechts weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk te bedienen. Starten en stoppen vindt intuïtief plaats met een druk op de knop, en dat ook bij winterse temperaturen.

Meer informatie: www.webermt.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details