Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Wie jarig is, trakteert!

Wie jarig is, trakteert!

Dit jaar bestaat Inter-Techno veertig jaar. Aanvankelijk zou het jubileum groots gevierd gaan worden, maar door de actualiteit is het feestje even op pauze gezet. De importeur en dealer van Bobcat en Weycor is niet voor één gat te vangen en viert zijn jubileum met zeer interessante kortingsacties. Niet alleen vanwege het jubileum, maar ook om ondernemers te ondersteunen en de financiële gevolgen van deze crisis te beperken.

Sinds de oprichting in 1980 is Inter-Techno uitgegroeid tot de grootste leverancier van Bobcat in Nederland, bekend van onder meer de schrankladers, graafmachines, verreikers en aanbouwdelen. “In 1997 verkregen wij daarnaast het exclusieve dealerschap van Atlas Wielladers, sinds 2016 omgedoopt naar Weycor”, vertelt Berrie Boer van Inter-Techno. “De producten zijn hetzelfde gebleven, maar de walsen en wielladers heten nu Weycor. Met Bobcat en Weycor vertegenwoordigen wij twee sterke merken en bieden we voor elk vraagstuk wel een interessante oplossing. Al dan niet in combinatie met het aanbod van onze zusterbedrijven 123 Machineverhuur en Gencom, importeur en dealer van Doosan Portable Powersystemen, zoals lichtmasten, generatoren en compressoren.”

Voor Bobcat geldt dat alle nieuwe modellen verreikers en graafmachines zijn uitgerust met Stage V-motoren die voldoen aan de laatste emissie-eisen.

 

Landelijke servicedienst

Inter-Techno opereert vanuit de hoofdvestiging in Apeldoorn, maar heeft een landelijke dekking. “We hebben daarnaast een eigen vestiging in Breda, Zevenhuizen en Dronten”, vervolgt Berrie. “In combinatie met de twaalf vestigingen van ons zusterbedrijf 123 Machineverhuur zijn we altijd wel in de buurt van onze klanten en relaties. Met de drie bedrijven, Inter-Techno, 123 Machineverhuur en Gencom, hebben we inmiddels een landelijke servicedienst opgezet. Met acht servicebussen zijn onze monteurs door heel het land actief om klanten zo snel en goed mogelijk te bedienen. We kunnen op die manier snel reageren op eventuele storingen, (gepland) onderhoud uitvoeren of zelfs aanpassingen verzorgen aan materieel. Al onze monteurs worden ieder jaar bijgeschoold op het trainingscentrum in Dobris in Tsjechië en kennen daardoor de machines als hun broekzak.”

Multifunctionele sloopmachine

Vrijwel alle machines die Inter-Techno levert zijn uitgerust met de modernste Stage V-motoren. “Een deel van het gamma is zelfs in een elektrische uitvoering beschikbaar. Voor Bobcat geldt dat alle nieuwe modellen verreikers en graafmachines zijn uitgerust met Stage V-motoren die voldoen aan de laatste emissie-eisen. Dat geldt ook voor het merendeel van de schrankladers. De Bobcat-schrankladers zijn volgens Berrie zeer populair in de sloopwereld. “Het is de meest wendbare machine die er is en kan volledig om zijn as draaien. En met de toolcarrier kunnen aanbouwdelen snel en eenvoudig gewisseld worden, zoals sloophamer, industriebak met knijper, tapijtstripper, enzovoort. Kortom, een multifunctionele machine voor de sloopwereld. Eind dit jaar volgt overigens een compleet nieuwe generatie schrankladers die er voor moeten gaan zorgen dat de toppositie in deze markt verder versterkt zal worden.”

Met Bobcat en Weycor vertegenwoordigt Inter-Techno twee sterke merken en bieden we voor elk vraagstuk wel een interessante oplossing.

 

De eerste seriematig geproduceerde elektrische minigraafmachine

Als vooraanstaande dealer/importeur  van Bobcat, is Inter-Techno nauw betrokken bij de ontwikkeling van de E10e, de eerste elektrische minigraafmachine die seriematig geproduceerd wordt. “We zijn aangewezen als pilotdealer en hebben samen met enkele klanten het prototype uitvoerig getest”, zegt Berrie met gepaste trots. “Feedback van onze klanten werd rechtstreeks gerapporteerd aan de fabriek. Inmiddels is de E10e bestelbaar. De zero tail swing (ZTS) minigraafmachine in de klasse van één ton heeft geen uitstoot, is zeer stil en is met een breedte van slechts 72 centimeter perfect te manoeuvreren. Door het hoge koppel is de machine sterker dan de dieselvariant en daarmee perfect inzetbaar in de sloop, verhuur en aannemingswereld. Ook een aantal hoveniersbedrijven heeft al interesse getoond. Op één acculading kan de machine vier uur autonoom draaien. Door de machine vervolgens te koppelen aan een optionele externe Bobcat-superlader kan het lithium-ion accupakket tijdens de pauze van de machinist weer opgeladen worden om de werkdag te vervolgen.”

De hele wereld praat over emissievrij materieel en er wordt vooral ook veel beloofd, maar buiten Bobcat zijn er maar een paar fabrikanten die de daad bij het woord voegen, resumeert Berrie. “De komende jaren zullen er nog meer elektrische varianten volgen.” Maar ook Inter-Techno zelf zit niet stil. “We bouwen ook machines op maat voor de klant. Zo hebben we al diverse 1- en 2-tons kranen omgebouwd naar een hybrideversie door toevoeging van een elektromotor achter de bestaande dieselmotor. Dat stelt de machinist in staat om volledig emissiearm te draaien.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details