Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Wiersma Heftrucks en Magazijninrichting: één plek voor veiligheid en kwaliteit in je magazijn
Compacte elektrische heftrucks die zware lasten aankunnen. (Beeld: importeur Yale)

Wiersma Heftrucks en Magazijninrichting: één plek voor veiligheid en kwaliteit in je magazijn

Altijd op zoek naar een passende oplossing

Voor kwaliteit en veiligheid moet je bij Wiersma Heftrucks en Magazijninrichting zijn. Eigenaar Jan Jaap Wiersma vertelt hoe de verkoop, service- en verhuurorganisatie al meer dan 25 jaar met zorg en aandacht meedenkt om de veiligheid in ­magazijnen en werkomgevingen te vergroten.

Yale een wereldspeler van formaat.

In een kwart eeuw transformeerde de organisatie van verhuurbedrijf naar een brede organisatie. Jan Jaap: “We leveren producten en diensten die de kwaliteit en veiligheid in magazijnen ten goede komen. Ook helpen we met het onderhoud en de inrichting in en rond het magazijn. Zo hebben onze klanten alles voor een veilige en efficiënte werkomgeving op één adres.”

De medewerkers van Wiersma denken graag mee over een passende oplossing.

Passende oplossing

Of klanten nu op zoek zijn naar machines of een volledige inrichting van een nieuw magazijn, de medewerkers van Wiersma denken graag mee over een passende oplossing. “We leveren bijvoorbeeld stellingen en tussenvloeren. Om ons verhaal kracht bij te zetten, maken onze specialisten vaak een autocad-tekening. Zo werken we samen met klanten naar de meest optimale inrichting van het magazijn.”

Preventief en proactief

“Om gevaarlijke situaties te voorkomen, doen we veel preventief onderhoud en keuringen. Daarin handelen we proactief. We zien in ons systeem wanneer klanten aan de beurt zijn voor een controle of keuring van een heftruck of stelling en nemen dan contact op voor een afspraak.”

“We lossen ook problemen op. Krijgen we een belletje over een storing? Dan rukken wij uit om die te verhelpen. In de meeste gevallen rijdt de heftruck weer binnen 24 uur.” De organisatie werkt daarvoor nauw samen met het EMEA Parts Centre van Yale in Nijmegen. “Als een monteur een onderdeel voor 5 uur ’s middags bestelt, wordt dat dezelfde nacht nog in zijn servicebus geleverd.”

Wiersma is importeur van het merk Yale, een wereldwijde speler in hef- en magazijntrucks. De producten worden onder andere in Nijmegen gemaakt. Naast directe verkoop heeft het bedrijf tevens een dealernetwerk dat klanten in de regio helpt door machines te verkopen en onderhouden.

“De VCA-gecertificeerde monteurs zijn ons visitekaartje.”

Mooie innovaties

Wiersma is daarnaast dealer van Mora: compacte elektrische heftrucks die zware lasten aankunnen. Met hefcapaciteiten tot 25 ton zijn deze machines uitermate geschikt voor het werken in krappe ruimtes. Jan Jaap: “Wij kunnen op alle heftrucks systemen leveren die ervoor zorgen dat de trucks automatisch afremmen in een gevaarlijke situatie. Er zijn ook slimme camera’s met detectiesensoren: is ideaal om ongevallen te voorkomen.”

Flexibele dienstverlening

Wiersma staat bekend om de dienstverlening. Jan Jaap: “Bedrijven vinden het in deze grillige tijden steeds lastiger om in de toekomst te kijken. Het is dan heel fijn als een partij meedenkt. Ons flexibele verhuurconcept is voor veel nieuwe klanten een eyeopener.” Trucks die na verhuur terugkomen, worden compleet gereviseerd. “Dit is erg interessant voor klanten die een heftruck maar beperkt gebruiken. We leveren altijd met een nieuwe batterij: het hart van de machine. Zo gaat een truck weer lang mee.”

In-house expertise

“De VCA-gecertificeerde monteurs zijn ons visitekaartje.” Die aandacht voor goed opgeleid personeel is volgens Jan Jaap heel belangrijk. “We zorgen er voor dat onze medewerkers de nodige ondersteuning krijgen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe monteurs, en we bieden werknemers een plek met een goede sfeer en ruimte om te groeien.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details