Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
‘Wij willen onze medewerkers, kostbare machines en leidingen goed beschermen’
A-SAFE aanrijdbeveiliging is ook buiten toepasbaar.

‘Wij willen onze medewerkers, kostbare machines en leidingen goed beschermen’

Onderhoudsarme aanrijdbeveiliging

Sinds kort staat de modernste golfkartonfabriek van Europa in De Lier. Eind januari vierde De Jong Verpakking de opening van deze gloednieuwe productiefaciliteit. “Hiermee hebben we onze capaciteit verdubbeld”, aldus supportmanager Mattheus Piek, verantwoordelijk voor de ondersteuning en optimalisatie van de productieprocessen, “Ik regelde met name de inrichting van deze nieuwe fabriek en de veiligheidszaken vormen daar een belangrijk onderdeel van. Voor de aanrijdbeveiliging hebben we voor A-SAFE gekozen en dat is zeer goed bevallen.”

Onderhoudsarme aanrijdbeveiliging

“In de bestaande fabriek hadden we al ervaring opgedaan met A-SAFE. Bij de bouw van de nieuwe locatie schreven we verschillende opdrachtgevers aan om te horen wat zij voor ons konden betekenen. A-SAFE kwam hierbij als beste uit de bus vanwege hun prijskwaliteits­verhouding, doorlooptijd en het feit dat zij het project gefaseerd konden uitvoeren. Omdat het om een enorme oppervlakte gaat, zo’n 95.000 vierkante meter, wilden we het stapsgewijs aanpakken, zodat we geen dingen over het hoofd zouden zien.”

Aanrijdbeveiliging

De Jong Verpakking beschikt over de grootste productiecapaciteit in Europa. Kenmerkend zijn hun korte doorlooptijden, gunstige prijskwaliteitverhouding en de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen. “Voor elk type verpakking hebben wij de benodigde machines in huis. Met de juiste aanrijdbeveiliging wilden wij een duidelijke routing creëren en de verschillende werkgebieden goed afschermen. Daarmee beschermen we ons personeel voor het gevaar die machines en rijdende voertuigen kunnen veroorzaken en voorkomen we schade aan onze kwetsbare leidingen en kostbare installaties.” Omdat een stalen aanrijdbeveiliging duurder is in onderhoud, heeft De Jong Verpakking voor een kunststof aanrijdbeveiliging gekozen. “Op de andere locatie hadden we al de ervaring dat je bij een kunststof aanrijdbeveiliging minder snel schade hebt. Veroorzaak je toch schade, dan is de aanrijd­beveiliging makkelijker te vervangen. Je hoeft immers niet de hele vangrail eruit te halen, zoals bij metaal het geval is. Bij dat laatste moet je vaak ook gelijk een nieuw stuk betonnen vloer storten.”

Veilige looppaden voor voetgangers bij kantoren.

Gefaseerde installatie

“Zoals eerder aangegeven, hebben we het traject gefaseerd aangepakt. Iedere productieafdeling hebben we als een deelproject benaderd en separaat geïmplementeerd, waardoor het overzichtelijk en behapbaar bleef voor alle betrokken partijen. Daardoor betekende ‘klaar’ ook echt klaar en konden we niets over het hoofd zien. Er kwam regelmatig iemand van A-SAFE langs om de status van de deelprojecten te bespreken. Meestal was het in één keer goed, soms moesten er nog kleine aanpassingen plaatsvinden, voordat we weer verder konden met het volgende project. Dit werkte ontzettend efficiënt. Het contact met A-SAFE was heel prettig. We konden goed leunen op hun kennis, ervaring en expertise.”

Veilige werkplekbescherming.

Getest

“Het is erg prettig dat je hun aanrijdbeveiliging in de praktijk kan uittesten. Bij de oplevering hebben we met A-SAFE een proef uitgevoerd waarbij een heftruck bewust met een bepaalde snelheid tegen de aanrijdbeveiliging aanreed. We zagen dat het uitstekend zijn werk deed.

Dan blijft de vraag over of de aanrijdbeveiliging zijn nut al heeft bewezen? “Jazeker! Zoals eerder aangegeven, is veiligheid op de werkvloer een belangrijk onderwerp voor ons. De aanrijdbeveiliging zorgt ervoor dat medewerkers en bezoekers zich veilig kunnen verplaatsen over de werkvloer doordat het werkgebied is afgeschermd van het voetgangers­gebied. Zowel van onze medewerkers als de bezoekers krijgen we de respons dat alles er heel duidelijk, solide en netjes uitziet. Vanaf dag één hebben we dus al profijt van de duidelijke routing die door de nieuwe aanrijdbeveiliging is gecreëerd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details