Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
World of Concrete Europe 2021

World of Concrete Europe 2021

Het enige Europese evenement speciaal gewijd aan beton

De WORLD OF CONCRETE EUROPE vindt plaats van 19 t/m 24 april 2021, als geïntegreerd evenement in bouw- en betonsector van de INTERMAT, de internationale vakbeurs voor bouwmaterieel en infrastructuur, in het expositiecomplex Paris Nord Villepinte nabij Parijs.

Deze derde editie is een natuurlijk onderdeel van de komende editie van de INTERMAT, waarin innovatie de rode draad is en de keyplayers uit de betonsector hun betrokkenheid op het gebied van milieu-, technologische en digitale vooruitgang laten zien.

Een compleet overzicht van de nieuwste innovaties op de Europese markt

Dit unieke platform van uitwisseling en informatie heeft tot doel de vele facetten en thema’s van de toekomst van beton naar voren te brengen, in termen van processen, materialen, producten, equipment, toepassingen, nieuwe technologieën, constructiesystemen, ….  Dé gelegenheid voor de betonsector haar innovatieve en adaptieve karakter te laten zien, een sterke zichtbaarheid te bieden en sterke banden te smeden met al haar belanghebbenden.

Alle belangrijke spelers uit de betonindustrie zullen aanwezig zijn: producenten van beton, cement en mortels, fabrikanten van materialen, machines, equipment, bekistingen, steigers, sloopgereedschap, hijs- en heftrucks, ontwerpers van speciaal en decoratief beton, nieuwe technologieën, meetinstrumenten, enz… om uit te wisselen met bouw- en infrastructuurprofessionals en om het beeld van een universeel en veelzijdig materiaal gericht op de toekomst, uit te dragen.

Onder de exposanten die zich al hebben ingeschreven voor de editie van 2021 zijn o.a. QUADRA, ZOOMLION (CIFA), SOMERO, PUTZMEISTER, SCHWING STETTER, QUALI PARTS & SERVICES, MASSFELLER, CALENBERG, SFTEC, …

Combinatie van vakbeurs, conferentieprogramma en demo-ruimte 

Deze reeds tijdens de eerste twee edities effciënt gebleken combinatie van een vakbeurs, een conferentieprogramma en een demo-ruimte, stelt bezoekers in staat om het volledige en innovatieve aanbod van de betonsector te ontdekken, zowel upstream: materialen, producten en toevoegingen, als downstream: decoratief beton, bekledingen, coatings, engineering en diensten.

De tentoonstellingsruimte binnen in de hal is georganiseerd rond een dubbel aanbod:

  • Betonindustrie: materialen en apparatuur, machines en equipment voor de productie van kant-en-klaar beton en prefab beton, equipment voor verwerking, equipment en materieel voor speciaal en decoratief beton, equipment voor levering en toepassing van kant-en-klaar beton en prefab beton, nieuwe technologieën, diensten en engineering voor
  • Bouw: accessoires, componenten, bouwdelen, bekistingen, steigers en stutten, bouwmachines en gereedschappen, bouwmaterialen, nieuwe bouwtechnologieën.

 

In de Concrete Demo, de outdoor demonstratiezone, zullen doorlopend demo’s gehouden worden gewijd aan de toepassingen van betonproducten, met name speciaal en decoratief beton, demonstraties van equipment en materialen, rond de nieuwste expertise en applicatiemethoden.

Het forum van conferenties en workshops, ontwikkeld met Europese deskundigen uit de betonsector, geeft een focus op de basiselementen van beton en een overzicht van haar bijdrage aan de belangrijkste vraagstukken en veranderingen in de sector, rond acht thema’s:

  • Reparatie en onderhoud van bouwwerken
  • Koolstofarm beton
  • Ondergronds werk
  • RE 2020
  • Beton en circulaire economie
  • Off-site bouw
  • Verbonden beton
  • Nieuwe processen

 

Speciale World of Concrete Award bij de INTERMAT Innovation Awards

De internationale wedstrijd INTERMAT Innovation Awards beloont inspanningen op het gebied van onderzoek en bedrijfsontwikkelingen en zet innovaties in de schijnwerpers die bijdragen aan de vooruitgang van de bouw- en de infrastructuursector. In dit kader zal een speciale World of Concrete Award toegekend worden aan bedrijven die een specifieke innovatie in de betonsector geïntroduceerd hebben. 

Philippe Gruat, voorzitter van de Betons Vereniging aan het woord: ‘Alle veranderingen in onze sector, of het nu gaat om milieu, technologie of digitaal, moeten optimaal begeleid worden zodat ze daadwerkelijk en snel geimplementeerd worden.  Hiertoe moeten deze innovaties ook worden gewaardeerd en en voor het voetlicht gebracht worden om volledig in het dagelijks leven van iedereen geintegreerd te worden. Een beurs, zoals de World Of Concrete Europe, volledig gewijd aan de betonsector, biedt deze mogelijkheid, door middel van haar tentoonstellingsruimtes en concrete demonstraties. De conferenties van het congres zullen het ook mogelijk maken om de nieuwste constructieve vooruitgang van beton te ontdekken en de kracht ervan te benadrukken om een nieuw duurzamer en veerkrachtiger paradigma te realiseren. 

Voor meer informatie en het aanvragen van uw toegangsbadge, ga naar: www.worldofconcreteeurope.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details