Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Zeven, breken, sorteren : een specialiteit voor kenners

Zeven, breken, sorteren : een specialiteit voor kenners

“Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby”, zegt Freddy Gillis schertsend. Het bedrijf is de importeur van een aantal gerenommeerde merken voor verkoop, verhuur en reparatie en levert inmiddels buiten de Benelux ook in Polen, Rusland, Roemenië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Griekenland, Marokko, Israël, Egypte, Benin, Nigeria, Bahrein, Saudi-Arabië, de Verenigd Arabisch Emiraten en Oman. 

“Het is in de eerste plaats een kwestie van kennis en door die kennis, service en ervaring het vertrouwen winnen van de klant”, licht Freddy Gillis toe. “Wij doen veel meer dan alleen maar machines verkopen. Meedenken met de klant is een eerste vereiste. We zorgen er dus voor dat machines precies geschikt zijn voor de werkzaamheden van de klant. Indien dat niet lukt met een standaardmachine dan passen we de machines zelf aan of combineren verschillende machines. Bovendien weten we dankzij onze kennis en ervaring precies wat mogelijk is en dat maatwerk wordt door de klant ten zeerste geapprecieerd. We concentreren ons bewust op één marktsegment om niet teveel hooi op onze vork te nemen. We beperken ons tot machines voor het sorteren, zeven en breken.”

Een voorbeeld van de innovatiekracht van GM Recycling is het systeem met waterbad, bedacht met een Ierse producent. Het waterbadsysteem kreeg de naam Hydra FS 1400 en is verkrijgbaar statisch, op skid-containersysteem en op rupsen. Het waterbad is te combineren met een breker of een zeef en resulteert in een kwalitatief granulaat. Het waterbad is uitgerust met een vlottersysteem waardoor het waterniveau stijgt of daalt indien nodig. Borstels die zachtjes over het waterniveau draaien, verwijderen de afvaldeeltjes. Het verwijderde afval, zoals hout- of plasticdeeltjes, gaat op een band en belandt in een aparte container. Stenen gaan op een andere band en worden gewassen, waardoor het slib apart uit de machine wordt gedraaid in een andere container. Een magneet verwijdert kleine ijzer- en metaaldeeltjes. Het puin valt ten slotte via de band op een hoop. “Een compact en technisch eenvoudig maar zéér efficiënt systeem”, stelt Freddy Gilis. 

De Hydra sorteermachines van Screenpod werken met een waterbadsysteem.

Alleen topmachines 

“Andere redenen waarom de klanten graag bij ons komen is het feit dat we enkel topmerken verdelen en een zeer uitgebreide 24-uren service leveren. De klant kan op elk moment op ons rekenen. Dat is trouwens één van de redenen waarom we een transportbedrijf hebben overgenomen, namelijk om de machines zelf te kunnen leveren. Veel klanten kopen hun machines bij ons trouwens inclusief onderhoud, zodat ze zeker zijn van een optimaal onderhoud. In dat verband plannen we voor de komende jaren ook een verhuis naar een groter terrein. Daarvoor werd al een terrein aangekocht in de industriezone van Eeklo. Ondertussen hebben we ook al een kantoor in Dubai onder de naam GM Trading.”

Van de topmerken is het Zwitserse merk GIPO één van de paradepaardjes van GM Recycling. Freddy Gilis: “GIPO is een innovatieve wereldspeler. De mobiele en vaste breek/zeefinstallaties zijn technisch superieur en vooruit op hun tijd. Ze leveren zeer goede prestaties en dat wil je als recyclagebedrijf. Ze zijn eenvoudig te bedienen en hebben tegelijkertijd een grote productiecapaciteit. Daarnaast speelt hun robuustheid en de ingebouwde technische expertise een bepalende rol.

 • GM Recycling heeft in zijn portfolio de volgende merken:
 • GIPO: percussiebrekers, kaakbrekers, kegelbrekers, zeef/sorteermachines,
  wasinstallaties
 • Powerscreen: percussiebrekers, kaak­brekers, kegelbrekers, zeefmachines, transportbandsystemen
 • Terex Ecotec: trommelzeefmachines, brekers, shredders, sorteermachines,
  waterbaden, transportbandmachines
 • Screenpod: compacte sorteermachines, reinigingsmachines, windzifters, stofblazers
 • TrommALL: compacte brekers
 • Komplet: brekers, shredders, trommelzeefmachines
 • MDS: trommelzeefmachines
 • CRS: mobiele of vaste picking stations     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details