Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Terug naar overzicht

Seefion B.V.

Seefion bestaat vanwege een toenemend aantal incidenten met explosieve batterij branden

Het gevaar van Lithium Ion branden wordt steeds bekender. Er zijn inmiddels verschillende partijen in de markt die accu-opslagkasten aanbieden. Partijen die stellen dat deze de kracht van een accubrand en eventuele ontploffing kunnen weerstaan. In afwezigheid van concrete Europese regelgeving en de beschikbaarheid van testresultaten is het niet duidelijk of alle aangeboden kasten veilig zijn.

Veilige accu-opslag is heel belangrijk. Daarom hebben wij testinstituut MPA in Dresden gevraagd de Seefion 16/20 lithium-ion accukluis te testen. Testresultaat: de brand en explosies blijven binnen de kluis! Dit is een belangrijke stap op weg naar bewezen veilige opslag van lithium-ion accu’s.

De test heeft aangetoond dat de Seefion kluis schade voorkomt en kostbare tijd oplevert om hulpdiensten op de hoogte te stellen. Met dit testrapport in handen heeft Seefion een grote stap genomen op weg naar een bewezen veilige opslag van Lithium Ion accu’s

Er wordt op dit moment geschreven aan de PGS 37-2 norm voor de veilige opslag van lithium-ion accu’s. Deze regelgeving is gebaseerd op de Europese EN 14470-1 norm die oorspronkelijk bedoeld is voor de opslag van brandgevaarlijke stoffen.

De huidige EN-14470-1 norm houdt geen rekening met de explosies die voor kunnen komen bij een Lithium Ion brand. Een EN 14470-1 kast beschermt de inhoud van de kast tegen een brand van buitenaf, maar bij lithium-ion accu’s er juist een risico op  brand binnenin de kast. De meeste accukasten die enkel aan EN 14470-1 voldoen zijn wel brandwerend, maar hebben eenvoudig hang en sluitwerk op de deur. Dit hang en sluitwerk biedt geen weerstand aan een heftige Lithium Ion brand en de explosies die ontstaan bij een terminal runaway van een Lithium Ion accu.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Accu-opslagBrandveiligheid Adres Wattstraat 12
3771 AG Barneveld
Nederland
Telefoonnummer 088-888 6499 E-mailadres [email protected] Website seefion.nl/

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details