Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
‘Duidelijke veiligheidssignalering en bewegwijzering steeds belangrijker’
Duidelijke zichtbaarheid van de veiligheidssignalering is van groot belang.

‘Duidelijke veiligheidssignalering en bewegwijzering steeds belangrijker’

Arbeidsmigratie versnelt de noodzaak

Door de toename van het aantal niet-Nederlandstalige mede­werkers in de logistieke sector, wordt een duidelijke veiligheids­signalering en symbolische bewegwijzering steeds belangrijker. Het gebruik van universele aanduidingen zorgt ervoor dat ook buitenlandse werknemers in geval van een calamiteit op een geordende manier het pand veilig en snel kunnen verlaten. En duidelijke bewegwijzering zorgt ervoor dat ze niet onnodig hoeven te zoeken naar bijvoorbeeld het juiste gangpad. Wat echter vaak vergeten wordt, is een goede zichtbaarheid.

“De vluchtroutes die leiden naar de verzamelplaatsen zijn nu duidelijk zichtbaar.”

“Ik ervaar regelmatig dat de brandweer het pand goedkeurt op het moment dat deze leegstaat. Vervolgens worden er hoge magazijn­stellingen geplaatst en zijn veel borden niet meer zichtbaar”, vertelt Leon Somers, eigenaar van de PICTO-Specialist. “Omdat wij maatwerk leveren, kunnen we afwijken van de standaardmaten en lossen we dit bijvoorbeeld op door extra grote borden te maken.”

Maatwerk

Somers had altijd al veel interesse in veiligheids­signalering en besloot zich erin te specia­liseren. In tegenstelling tot veel andere leveranciers, is de PICTO-Specialist volledig gefocust op veiligheids­pictogrammen, ontruimings­plattegronden, verkeersplannen, beweg­wijzering en belijning. Daarbij biedt de PICTO-Specialist een breed pallet aan mogelijk­­heden, doordat zij haar borden volledig op maat kan maken. Somers: “Uniek is bijvoorbeeld dat al onze buiten­borden reflecterend zijn. Daarnaast ligt de kwaliteit hoog, zodat ze een zeer lange levens­duur hebben. En indien gewenst, kan er op elk bord een bedrijfslogo geplaatst worden.”

De PICTO-Specialist focust zich volledig op veiligheidssignalering en bewegwijzering.

Zichtbaarheid

“Wij inventariseren, adviseren en maken ver­volgens een totaalplan, waarin alle zaken worden opgenomen. Dit alles volgens de actuele wetgeving en richtlijnen. Onze veiligheids­pictogrammen zijn ISO 7010-gecertificeerd, de inter­nationale norm voor grafische gevaren­symbolen. Door onze jaren­lange ervaring houden wij rekening met zaken die nog wel eens over het hoofd gezien worden. Zoals de zichtbaar­heid van borden in het donker. Zo zijn wij een van de weinige leveranciers met nalichtende borden, de zogenoemde ‘glow in the dark signs’. Wanneer de stroom uitvalt, lichten deze nog lange tijd na zodat vluchtroutes en dergelijke goed zichtbaar blijven.”

Wanneer de stroom uitvalt, lichten deze ‘glow in the dark’ ontruimings­plattegronden nog lange tijd na zodat vluchtroutes goed zichtbaar blijven.

Kantoorruimtes

In een warehouse is het vooral van belang dat de borden opvallend, goed leesbaar en groot genoeg zijn. Of het er mooi uitziet, is vaak van minder belang. Voor kantoorruimtes is dat niet het geval: “Laten we wel wezen, de borden kunnen soms wat ‘schreeuwerig’ zijn. Daarom leveren wij voor kantoren pictogramborden met een chiquere uitstraling die mooi opgaan in het interieur. Of we adviseren de brandslang in een kast weg te werken en middels een bord aan te geven dat deze zich op die plek bevindt. Veiligheid hoeft niet per se lelijk te zijn”, lacht Somers.

‘Voor kantoren maken wij pictogramborden met een chiquere uitstraling’.

Ontzorging

De PICTO-Specialist kan haar opdrachtgevers volledig ontzorgen. Naast de levering, kunnen ze de volledige montage uit handen nemen. Voorzien van de nodigde certificaten, waar­onder het VCA+ en hoogwerkercertificaat, kunnen de monteurs ook borden in technische ruimtes en op hoogte aanbrengen.

De PICTO-Specialist mocht reeds voor prachtige opdrachtgevers haar diensten uit­voeren. Zo heeft ze voor de magazijnen en kantoren van BTS Logistics het complete veiligheids­plan gerealiseerd. “In hun panden hebben we alle picto­grammen met betrekking tot brand en evacuatie geplaatst. De vlucht­routes die leiden naar de verzamelplaatsen zijn nu duidelijk zichtbaar.” Voor Buhlmann Netherlands mocht de PICTO-Specialist zelfs een compleet verkeersplan maken. Daar­naast leverde ze PBM-borden, deur­borden, ontruimings­plattegronden en beweg­wijzering, allen voorzien van het bedrijfs­logo. Buhlmann is dit inmiddels ook bij haar andere vestigingen aan het uitrollen. “We kijken dus niet alleen naar de gebouwen, maar naar de veiligheids­aspecten van het gehele terrein.”

De PICTO-Specialist levert maatwerkborden.

In het kader van de volledige ontzorging, zoekt de PICTO-specialist in sommige gevallen de samen­werking op met partners. “Ten aanzien van belijning, het coderen van stellingen en aanrijd­beveiliging maken we bijvoorbeeld regel­matig gebruik van de diensten van Signing Group Nederland. Onze doelstelling is altijd om te komen tot een volledig veilige en efficiënte werkomgeving. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details