Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Makkelijk en simpel om te bouwen voor andere toepassingen

Makkelijk en simpel om te bouwen voor andere toepassingen

Modulaire aanrijdbeveiliging

Veiligheid is in de wereld van logistiek en warehousing van het grootste belang. Een belangrijke speler op dit gebied is Axelent, een van origine Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is in aanrijdbeveiliging en andere veiligheidsoplossingen. Met Ruben Geenen, X-Protect specialist bij Axelent, spraken we over een betrekkelijk nieuwe loot aan de stam van productinnovaties: aanrijdbeveiliging.

Alleen een floor barrier.

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van Axelent’s X-protect aanrijdbeveiliging is de modulariteit van hun systemen. Geenen benadrukt dat de producten van Axelent eenvoudig aanpasbaar en uitbreidbaar zijn. “Bij ons kun je met dezelfde palen en componenten verschillende configuraties samenstellen. Dit maakt het niet alleen makkelijk om aanpassingen te doen, maar ook om onderdelen te vervangen zonder veel tijd of moeite,” legt hij uit.

Of alleen een bollard. Simpel om te bouwen en aan te passen.

Naast modulariteit richt Axelent zich ook op duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. De producten zijn ontworpen om minimale schade aan vloeren te veroorzaken, dankzij het gebruik van polymeer materialen die energie absorberen en beton­beschadiging minimaliseren. “Het absorberen van energie en het voor­komen van vloer- en betonschade is een belangrijke meer­waarde van onze producten,” zegt Geenen. Deze aanpak draagt niet alleen bij aan de veiligheid, maar ook aan lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

Geenen vertelt over de robuustheid van Axelent’s producten en hoe gemakkelijk onderdelen vervangen kunnen worden als ze beschadigd raken. “Kijk, alles kan kapot. Wanneer je met een te zware heftruck tegen een te lichte barrier aanrijdt, gaat ‘ie stuk. Maar het is belangrijk dat als dat gebeurt, de vervanging snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd. Onze systemen zijn ontworpen zodat elk onderdeel makkelijk te vervangen is, zonder dat het hele systeem uit elkaar gehaald hoeft te worden,” legt Geenen uit. “Dit zorgt voor minimale downtime en verhoogt de operationele efficiëntie.”

Of juist een voetgangers barrier.

Eenvoud en efficëntie

Axelent blijft innoveren om aan de veranderende behoeften van de markt te voldoen. Een voorbeeld hiervan is hun systeem dat het heel eenvoudig maakt om verschillende onderdelen aan elkaar te bevestigen en weer los te maken. “Het wordt geprezen om zijn eenvoud en efficiëntie,” aldus Geenen. Dit systeem is een belangrijke factor voor klanten die vaak te maken hebben met veranderende logistieke eisen.

Axelent besloot om aanrijdbeveiliging te gaan produceren nadat ze merkten dat veel logistieke bedrijven gaaswandsystemen voor beveiliging en afscheiding van Axelent combineerden met aanrijdbeveiliging van concurrenten. Geenen legt uit: “We zagen een duidelijke behoefte in de markt. Onze klanten gebruikten onze gaaswanden, maar kochten aanrijdbeveiliging elders. We wilden een totaaloplossing bieden en zijn daarom begonnen met het ontwikkelen van onze eigen aanrijdbeveiliging.”

Flexibiliteit

Een ander groot voordeel van Axelent’s aanrijdbeveiliging is de flexibiliteit in het gebruik van de onderdelen. Dankzij uitwisselbaarheid en de modulariteit kunnen de onderdelen eenvoudig worden omgebouwd naar andere toepassingen, zoals een voetgangersbarrière of een enkele bollard. “De componenten raken niet beschadigd tijdens het aan­passen, waardoor ze gemakkelijk opnieuw kunnen worden gebruikt,” benadrukt Geenen. Dit maakt het systeem niet alleen flexibel, maar ook kostenefficiënt, omdat bedrijven niet telkens nieuwe onderdelen hoeven aan te schaffen.

Ondanks dat Axelent al meer dan 30 jaar actief is, worden ze vaak gezien als een nieuwe speler in de markt. Dit komt doordat ze voornamelijk via dealers opereren, waardoor hun merknaam minder zichtbaar is. Toch heeft Axelent een sterke marktpositie opgebouwd, mede dankzij hun focus op kwaliteit en klantgerichtheid. “We horen vaak van klanten dat ze ons product zeer waarderen vanwege de hoge kwaliteit en de eenvoud van installatie en onderhoud,” aldus Geenen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details