Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Precies weten waar elk doosje schroeven ligt
Het datacenter in Noord-Holland waarvoor Aramfix alle bevestigingsmaterialen levert.

Precies weten waar elk doosje schroeven ligt

Alle bevestigingsmaterialen op de juiste tijd op de juiste plek

Het Nederlandse Aramfix levert wereldwijd bevestigingsmaterialen voor de meest uiteenlopende disciplines, ook voor logistieke centra en datacenters. Dat doet het bedrijf zonder eigen voorraad of een enorm wagenpark. Met behulp van slimme digitale technologie en uitgebreide technische kennis weet Aramfix echter precies welke materialen voor welke prijs op welke plek kunnen zijn

Een deel van het assortiment.

Een internationale aannemer die in opdracht van Microsoft een datacenter in de kop van Noord-Holland bouwt, was op zoek naar speciale veiligheidsschroeven voor de datarekken in het gebouw. In Europa zijn meerdere distributeurs die deze speciale schroef van een bepaalde fabrikant kunnen leveren. Toch bestelde de aannemer de schroeven bij Aramfix, een Nederlandse leverancier zonder eigen fabriek of voorraad. Martijn Wirken, eigenaar en directeur van Aramfix legt uit waarom. “De fabrikant van de veiligheidsschroeven heeft tegen de aannemer gezegd: ‘Neem contact op met Aramfix. Die hebben hun internationale logistieke supply chain op orde en kunnen tegen hele scherpe prijzen waar ook ter wereld leveren. Dat scheelt je fors in overheadkosten.’ Daarop hebben wij een offerte gemaakt voor dat ene doosje schroeven. Wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat we alle bevestigingsmaterialen voor het complete datacenter mogen leveren. En ik krijg nu wekelijks verzoeken voor nieuwe schroeven en bouten.”   

Boutjes en moertjes

Het aansprekende voorbeeld schetst precies de kracht van Aramfix, dat vanuit Nederland een wereldwijd distributienetwerk heeft opgebouwd voor meer dan 400 duizend ver­schillende soorten bevestigingsmaterialen. “Dagelijks rijden er meerdere koeriers voor ons kriskras door Europa om overal boutjes en moertjes op te halen en af te leveren.” 

Aramfix geeft ook het juiste advies over specifieke toepassingen, maakt sterkteberekeningen, controleert bouwtekeningen en geeft materiaal- constructie- en corrosieadvies.

Gekscherend zegt Wirken altijd dat hij slechts boutjes en moertjes verkoopt. “Meer dan dat is het eigenlijk niet. Maar op de achtergrond gaat het wel om een uiterst complexe techno­logische materie waarbij die schroefjes en boutjes iedere keer precies op het juiste moment op de juiste plek moeten zijn. Waar dan ook ter wereld en tegen een scherpe prijs. Dat maakt dat Aramfix eigenlijk meer een technologie­bedrijf is dan een bedrijf dat schroefjes verkoopt. Want wij beheersen zowel de volumes als de voorraden en bieden een uniek aanbod van verschillende materialen in heel veel verschillende disciplines”, zegt Wirken. 

Wat Aramfix onderscheid van andere distributeurs van bevestigingsmaterialen is de uitgebreide materiaalkennis van Wirken en zijn collega’s.

Aramfix maakt gebruik van verschillende wereld­wijde distributiekanalen waar­door het bedrijf voor ieder project de juiste bevestigings­materialen op tijd en voor de meest voordelige prijs weet te leveren. 

Neem nogmaals het datacenter van Microsoft. “Dat project bestaat uit allerlei verschillende disciplines”, legt Wirken uit. “En dus hebben ze ook allerlei verschillende bevestigings­materialen nodig: van staal­constructie bouten tot dakafwerk- en deuren­schroeven, maar ook enorm zware bouten. In totaal komen die bevestigings­materialen van maar liefst 19 verschillende fabrikanten. Wij krijgen het voor elkaar om de hoofd­aannemer op dat project heel snel te ontzorgen en in al zijn behoeften te voorzien. Waarbij ze maar met één aanspreek­punt te maken hebben in plaats van met 19 verschillende partijen.”   

“Wij pakken dus zelf niet dat ene doosje schroeven van een rek in een magazijn”, legt Wirken uit. Wij weten wel precies welk doosje waar ligt, wat het kost en wat we moeten doen om het op tijd bij de juiste klant te krijgen. En we geven het juiste advies over specifieke toe­passingen, maken sterkte­berekeningen, contro­leren bouwtekeningen en geven materiaal- constructie- en corrosieadvies.”

Wirken geeft nog een voorbeeld. “Dit is een glijmoer in een profiel met een veertje eraan. Daar heeft een klant er 5000 van nodig. Ze kosten bij de groothandel 3 euro per stuk. Ik weet echter dat ze in Azië maar 15 cent kosten en dat daarvan een voorraad in Polen ligt opgeslagen. Wij halen alle losse schakels uit de leveringsketen en brengen onze klanten direct naar de bron.”

Materiaalkennis

Wat Aramfix onderscheid van andere distri­bu­teurs van bevestigings­materialen is de uit­gebreide materiaal­kennis van Wirken en zijn collega’s. “Ik heb onder­tussen 18 jaar ervaring. In de wereld van boutjes en moertjes zijn veel ver­schillende merken waar uit­eindelijk dezelfde fabrikant achter schuil­gaat. Vooral op het gebied van materiaal­kennis en opper­vlakte­behandeling beschik ik over veel des­kundig­heid.” Dat leidt er regelmatig toe dat Wirken zijn opdracht­gevers al in een vroeg stadium adviseert. “Veel toe­passingen – neem bijvoor­beeld de bevestiging van grote wind­turbines op zee – zijn gebonden aan inter­natio­nale wet- en regelgeving en strenge certifi­cering. Soms wordt een bepaald merk schroeven voor­geschreven, maar weet ik dat een ander merk aan precies dezelfde strenge eisen voldoet, maar wel vele malen goed­koper is. Wij kunnen dus alter­natieven bieden waar­door een opdrachtgever zijn marge kan vergroten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details